14 Şubat 2013 Perşembe

EKOKADINLAR İŞ BAŞINDA



Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği 9-10 Mart tarihleri arasında Galata’daki Şifahane’de EkoKadın programı düzenliyor.

GERÇEKLERLE DOLU BİR DESTAN



Brecht’in unutulmaz eseri Cesaret Ana Ve Çocukları, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda Ayşe Emel Mesci’nin rejisiyle sahnede.

1 MİLYAR KADIN AYAĞA KALKIYOR



Son yılların en büyük kadın hareketi olan V-Day hareketine Türkiye’den de büyük destek geldi. KA.DER Kadıköy Şubesi’nin koordinasyonunda ve Istanbul Kadın Sivil Toplum Kurulusları’nın katkılarıyla 14 Şubat’ta Haydarpaşa Garı başta olmak üzere birçok noktada milyonlar, kadına karşı şiddete son vermek amacıyla dünya kadınlarıyla aynı günde dans ederek tepkisini ortaya koyacak.

İNTERNETLİ TABLET DAĞITILDI



Fatih Projesi kapsamında geçen yıl 17 il pilot seçildi ve tablet dağıtılmaya başlandı. 52 okulda 12 bin 800 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtıldı. Ayrıca Türkiye genelinde 3 657 okula 85 bin 500 akıllı tahta kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı ’nın Şubat 2013’te dağıtılacağını duyurduğu 49 bin yeni tabletin dağıtımları da başladı. Geçen sene dokuzuncu sınıfların tamamına tablet dağıtılmadığı için, bu öğrenciler 10. sınıfa geçip alan seçtikleri ve karma sınıflarda okumaya başladıkları için sıkıntılar yaşanmıştı. Sınıflarda tableti olan ve olmayan öğrenciler bir araya gelmişti. Bu sene bu sorunun tekrar etmemesi için bu kez pilot okulların tüm dokuzuncu sınıf şubelerine tablet dağıtıldı.

THE BEATLES'A 50. YIL HEDİYESİ



Müzik tarihinin kilometre taşlarından The Beatles ’ın ilk albümü ‘Please Please Me’, 50. yıl şerefine yeniden kaydediliyor. İngiliz soul müzisyeni Beverley Knight, Joss Stone, Gabriella Aplin ve Mick Hucknail gibi isimler Londra ’da Abbey Road stüdyosunda gerçekleşen kayıt çalışmalarında yer alan müzisyenlerden…

MİXX AWARDS TÜRKİYE 2012 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ



Dijital pazarlama iletişimi endüstrisinin en iyilerinin belirlendiği, sektöre ve hizmet ettikleri markalara kattıkları artı değeri tescilleyen 'Mixx Awards Türkiye 2012'nin kazananları düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

ANADOLU ATEŞİ ÇİN'İ YAKTI



Anadolu Ateşi, Çin'in başkenti Pekin'deki Ulusal Büyük Tiyatro Salonunda sunduğu gösteride ayakta alkışlandı, binlerce Çinli müziklere eşlik etti.