16 Mart 2011 Çarşamba

BLOGSPOT SANSÜRÜ KALKIYOR

Dünyanın en büyük blog barındırma platformlarından Blogspot’a Türkiye’den erişimi Digiturk’ün şikayeti üzerine tümden engelleyen Diyarbakır Cumhurityet Başsavcılığı, bu kararını kaldırdı. Kararın geri çekilmesinde bu yöndeki bilirkişi raporu rol oynadı.

4 GÜN SONRA GELEN MUCİZE

8.9 büyüklüğündeki depremin yerle bir ettiği Japonya bir taraftan yaralarını sarmaya çalışırken, bir taraftan da mucize haberleri gelmeye devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN TÜM OTELLERİ GOTURKEY'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi turizm portalı ''http://www.goturkey.com/'', ''online web'' oda rezervasyon sistemini, bir bölümü sadece Mart ayı içinde geçerli olacak özel fırsatlarla Türkiye'deki konaklama tesislerinin tamamının kullanımına açtı.

BAKIRKÖY'DEN ŞARKILAR

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ‘müzik dolusu’ hatırlamaya hazır olun, çünkü hastane son zamanların en duyarlı ve yaratıcı projelerinden birine imza attı. Hastanede tedavi gören hastaları alkışlamaya da hazır olun, çünkü bu projeye en büyük imzayı onlar attı. ‘Bakırköy’de tedavi gören hastaların yazdığı şiirler, sevilen müzisyenler tarafından seslendirilerek, ‘Düşünen Şarkılar’ adıyla Ossi Müzik’ten çıktı. Şarkıları Teoman, Mercan&Rashid, Betül Demir, Demet Sağıroğlu, Ahmet Özhan ve Soner Arıca’nın yanı sıra Dr. Vedat Bilgiç, Volkan Uruk ve Doç. Dr. Erhan Kurt’un seslendirdiği ‘Düşünen Şarkılar’dan elde edilecek tüm gelirin, hastaların tedavilerinde kullanılmak üzere Bakırköy Akıl Hastanesi Vakfı’na bağışlanması, projenin bir diğer güzelliği...

BON JOVI GELİYOR

Bon Jovi 8 Temmuz'da 18 yıl sonra tekrar İstanbul'da konser verecek.

TİYATROLAR ADANA'DA BULUŞUYOR

Adana, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü her yıl olduğu gibi festivalle kutluyor. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Adana Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, 27 Mart’ta başlayıp 28 Nisan’a kadar sürecek ve hem yerli hem de yabancı toplulukların yer aldığı bir programla izleyici karşısına çıkacak.

İSTANBUL'UN BİR UÇTAN BİR UCU 82 DAKİKA OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 10 kilometrelik Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı hizmete alındığında Beylikdüzü’nden Kadıköy’e 82 dakikada ulaşılacağını belirterek, "Günde bir milyon yolcunun taşınacağı bu hattın bize maliyeti 79 milyon TL" dedi.

ATIK DERİLERDEN SANAT ESERİ ÇIKTI

Atık derileri değerlendirdi, hem çevre korundu hem de iş kolu doğdu. Atık deriler bir sanat eserine dönüşerek zararlıyken yararlı hale geldi.

SEÇMENİ RAHATLATACAK BULUŞ!

Giresun 125. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, yaklaşan 12 Haziran seçimleri öncesinde çok önemli bir projeye imza attı. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Proje Tabanlı Beceri Yarışması çerçevesinde okulun atölyesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cuma Kesme önderliğinde "Reymatik" isimli bir cihaz yapan öğrenciler, proje ile seçmenlerin daha rahat oy kullanmasını ve seçimlerin ülkeye getirdiği ekonomik yükü azaltmayı hedefliyor.

OTOYOLLARDA YÜZDE 20 UCUZLUK!

Köprü ve otoyol geçişlerinde Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) yerini alacak olan Hızlı Geçiş Sistemi’nin (HGS) ayrıntıları netleşti.