22 Temmuz 2014 Salı

ATIK ZEYTİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPILACAK



Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 3 milyon liralık projeyle zeytin atıklarından yılda 2 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretmeyi planladıklarını bildirdi.

SPİL DAĞI MİLLİ PARKI'NDA SAFRAN BULUNDU



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Dağı'nda yeni bir endemik bitki türünün keşfedildiğini bildirdi.

BBC GAZETECİLİK OKULU TÜRKÇE'DE



BBC Akademisi Gazetecilik Okulu, BBC yayınlarının hazırlanış süreçlerini anlatan tıklayın özel bir Türkçe siteyi yayınlamaya başladı.

800 YILLIK KARADUT AĞAÇLARI



Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaklaşık 800 yıllık olduğu tespit edilen karadut ağaçları, yaz aylarında meyvelerinin olgunlaşmasıyla birlikte yoğun ilgi görüyor.

BURSALI FİRMA, İLK YERLİ ÇAMUR KURUTMA MAKİNESİNİ ÜRETTİ



Bursa'da üniversite-sanayi işbirliği, çevre için mühim olan bir soruna çözüm getirdi. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi'nden teknik takviye alan Çevre Ekipman AŞ, 3 senelik çalışmalarını sonuçlandırarak, ilk yerli çamur kurutma makinesini Bursa'da imal etti. Çevre Ekipman A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Çimen, makine imalatının, Ar-Ge, prototip çalışması ve uzun denemelerden akabinde gerçekleştirildiğini açıklayarak , "Yaklaşık 3 yıldır bu makine üzerinde çalışıyorduk. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi ile işbirliği yaparak 1. beş sene faaliyet yaptık. Sonuçta başarıya ulaştık ve kurutma makinesi lisansımızı aldık" diye belirtti.