12 Mayıs 2010 Çarşamba

CANNES, PERDELERİNİ AÇIYOR

Dünyanın en prestijli film festivali olarak kabul edilen Uluslararası Cannes Film Festivali'nin 63'üncüsü bugün başlıyor. Festival Baskani Gilles Jacobs ve festival genel sekreteri Thierry Fremaux, ilk gün tüm konukları kapıda karşılayacak.

KOLESTEROLE KARŞI 3 KABUKLU...

Archives of Internal Medicine adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, içeriğinde bitkisel protein, mineraller, çinko, kalsiyum, vitamin, antioksidan ve magnezyum bulunan kabuklu 3 kuru yemiş insan sağlığı için son derece faydalı.

Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişler vücutta yağ alımını artırıyor. Ancak araştırmaya göre, bu yağlar diğer yağlardan farklı olduğundan kolesterol içermiyor ve vücuttaki kolesterolün düşmesine de katkı sağlıyor.

KREDİ KARTI VE AKBİL CEBE GİRİYOR

Cep telefonu artık alışverişte kredi kartı yerine ya da otobüste elektronik bilet olan akbil yerine kullanılabilecek.

THY, BARCA'YLA 'UÇTU'!

Bir sezonda 6 kupa birden alarak tarihe geçen ünlü futbol takımı FC Barcelona’ya sponsor olmak Türk Hava Yolları’na (THY) yaradı. THY’nin yılın 4 ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artışla 8.4 milyona yükselirken Ocak-Nisan aylarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla dış hatlarda business class yolcu sayısı yüzde 32 arttı. Aynı dönemde dıştan dışa transit yolcu sayısında ise yüzde 29.6 artış yakalandı.

DÖRT AYDA OTOMOTİV ÜRETİMİ YÜZDE 60 ARTTI

Otomotiv üretimi Ocak-Nisan döneminde yüzde 59.3 artarak 347 bin 436 adete ulaştı. Aynı dönemde otomotiv ihracatı yüzde 58.6 artışla 264 bin 307 adede, pazarı ise yüzde 6.4 artışla 164 bin 297 adede yükseldi. Nisan’da ise otomotiv üretimi yüzde 18.9 artarak 89 bin 817’ye, ihracatı yüzde 35 artışla 60 bin 835’e, pazarı ise yüzde 4.9 yükselişle 57 bin 102 adede çıktı.

'YAŞLANMAYIP' BÜYÜYECEK!

Polisan Holding, “zamanı durduran teknoloji” konsepti ile silinebilme, leke tutmama, mikrop barındırmama, yağmurla temizlenme gibi özellikleriyle yıllarca yeni kalabilen Elegans anti-aging iç cephe ve Exelans Anti-aging dış cephe boyalarını tüketicilerle buluşturdu. Ar-Ge ve tesis yatırımına 3-4 milyon doların üzerinde bir yatırım yaptıklarını söyleyen Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, yeni ürünlerin de katkısıyla yüzde 10’un üzerinde büyümeyi hedeflediklerini, bu yılın ilk 4 ayındaki gelişmelerin de bunu desteklediğini açıkladı.