31 Ocak 2014 Cuma

WHATSAPP'DA BEKLENEN YENİLİK



Dünyanın en çok indirilen programlarından olan ve uluslararası görüşme olanağını kolaylaştıran whatsapp artık bilgisayarda da kullanılabilecek.

İNTERNETTE YENİ ALAN ADLARI KULLANIMA SUNULACAK



4 Şubat itibariyle alan adı konusunda artık çok daha fazla seçeneğimiz olacak; zira yaklaşık 1000 kadar yeni alan adı bu tarihten itibaren kullanıma sunulacak. Örneğin .ford veya .fox gibi alan adları bu tarihte serbest bırakılacak ve dileyen kullanıcılar bu alan adlarını kullanabilecek.

CAZIN YILDIZLARI ŞUBATTA CRR'DE



Buika'dan Kenny Garrett'e Victoria Tolstoy'dan Dionne Warwick'e cazın yıldız isimleri 1-18 Şubat arası 'CRR Caz Şubatı'na konuk oluyor.

KIESLOWSKİ HAKKINDA HER ŞEY MODERN’DE



1996 yılında hayatını kaybeden Polonyalı usta sinemacı Krzysztof Kieslowski'nin 48 filmi önümüzdeki hafta İstanbul Modern'de gösterilecek.

FESTİVALİ ‘PHILOMENA’ AÇIYOR



Bu yıl 5-20 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 33. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali, başrolünde Judi Dench’in rol aldığı Oscar adayı Stephen Frears filmi ‘Philomena’ ile açılacak. Film gösterimi, 4 Nisan Cuma akşamı Zorlu Center PSM’de yapılacak açılış töreninin ardından gerçekleşecek.

KENYALI GENÇ E-ATIKLARI TAKIYA DÖNÜŞTÜRÜYOR



Kenyalı bir genç, çöpe atılan bilgisayarların parçalarından takı tasarımları yapıp satarak hayatını kurtardı.

MİLLİ ROBOT İBN-İ SİNA



Türk bilim insanı Medicana International Ankara Doktoru Remzi Sağlam ve ekibi tarafından icat edilen, böbrekteki taşları açık cerrahiye gerek kalmadan kuma dönüştüren milli robot İbn-i Sina (Avicenna), 12 bin uzmanın katılacağı Avrupa toplantısında görücüye çıkacak. Sağlam, Türk robotu İbn-i Sina ile çok sayıda ameliyat yaptıklarını, yurt içinden birçok bilim insanının ameliyatlara katıldığını belirterek, yurtdışından da alanda isim yapmış hekimlerin uygulamayı görmek için Türkiye’ye geldiğini söyledi.