30 Ağustos 2012 Perşembe

BİR ULUSUN DESTANI

Bağımsız Türkiye'nin ve devrimlerin önünü açan 30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıldönümü kutlu olsun.

MAHMUTPAŞA'DA ''İNDİRİM GÜNLERİ'' FESTİVALİ

Mahmutpaşa Tüccar ve Esnafları Koruma Çarşıları Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen ''İndirim Günleri'' festivali başladı.

İSTANBUL VE HOLLANDA FİLM BULUŞMASI

İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar ve Hollanda Film Festivali- Hollanda Film Buluşmaları işbirliği ile 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Hollanda Utrecht’te ‘ Türkiye Sinemasına Bakış’ konulu bir etkinlik düzenlenecek. İlki İstanbul Film Festivali-Köprüde Buluşmalar kapsamında 12 Nisan 2012’de düzenlenen Ortak Yapım Paneli’nin ikincisi 27 Eylül Perşembe günü, Hollanda Film Görüşmeleri kapsamında gerçekleştirilecek. Türkiye ’den konularında uzman katılımcıların Türkiye film sektörü konusunda bilgi vereceği toplantıda, ortak yapım koşulları ve destek konuları da görüşülecek. Oturumun ardından her iki ülkeden seçilen projelerin yönetmen ve yapımcıları uluslararası katılımcılarla ikili görüşmelerde bulunacak.

PARALİMPİK OYUNLARI'NA GÖRKEMLİ TÖREN

Londra 2012 Paralimpik Oyunları, Kraliçe 2. Elizabeth’in katıldığı ve yaklaşık 80 bin kişinin izlediği açılış töreniyle başladı. Paralimpik Oyunları’nın meşalesini İngiltere’nin altın madalya sahibi ilk Paralimpik sporcusu 84 yaşındaki Margaret Maughan yaktı.

ŞİLİ'DE MAHKEMENİN SANTRAL KARARI: ÖNCE ÇEVRE

Şili Yüksek Mahkemesi, 4,5 milyar dolar değerindeki bir kömür santrali projesini çevresel nedenlerden dolayı reddetti. Mahkeme, projeyi destekleyen Alman ve Brezilyalı yatırımcıların çevre kirliliğini önleyeceklerini kanıtlayamadığını hükmetti.

69. VENEDİK FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

69. Venedik Film Festivali görkemli bir törenle açıldı. Açılış galasında, juri üyeleri arasında olmasına rağmen, rejim aleyhtarlığı suçlamaları ile yurtdışına çıkma yasağı bulunduğu için festivale katılamayan İranlı yönetmen Jafar Panahi’nin durumu boş bir sandelye ile protesto edildi.

TOPLU TAŞIMADA YENİ DÖNEM

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, toplu taşımayı rahatlatmak ve arttırmak için başlatılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda, İstanbul'daki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde uygulanan ''Toplu Taşıma Yolu'' uygulaması hizmete girecek.