19 Kasım 2010 Cuma

MALATYA'DAN OTAR IOSSELİANİ'YE ÖDÜL

1. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde yaşam boyu başarı ödülünün sinemanın alaycı ve büyüleyici yönetmeni Otar Iosseliani'ye verileceği bildirildi.

118'Lİ BİLİNMEYEN NUMARALAR SERVİSİ, İŞSİZLİKTEN BUNALAN ENGELLİLER İÇİN İŞ KAPISI OLDU.

11818, 11880, 11824... 2009 yılında özel sektöre açılan bilinmeyen numaralar servisleri Türkiye için yeni bir başlangıç oldu. Özel şirketlerin sıkı rekabete tutuştuğu sektör ‘adının’ sınırları aştı. Sadece telefon numarası istemek için değil, maç sonucunu, hava durumunu merak eden, eşiyle sevgilisiyle kavga eden, kapıda kalan bilinmeyen numaralar servislerine sarıldı.

Ama bu kadarla da kalmadı. Yıllar önce Türk kadınının ilk kez profesyonel iş hayatına atıldığı bilinmeyen numaralar servisleri engelliler için de iş kapısı oldu. Birçok engelli, sadece telefonun diğer ucundakilerin değil kendi hayatlarının da ‘bilinmeyeni’ni buldu.

ÇEMBERLİTAŞ GÖZ KAMAŞTIRACAK

Çemberlitaş sütununun sekiz yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Sütun geceleri özel olarak aydınlatılacak.

ÇAY PARASINA İNGİLİZCE

Beyazıt'taki ‘English Spoken’ (İngilizce Konuşulan) adlı kafede, İngilizce öğrenmek için dil kursuna ya da yurt dışına gidemeyenlere bir çay parası fazlasına İngilizcelerini geliştirme fırsatı sunuluyor.

SAMSUN-ANKARA ARASINA HIZLI TREN GELİYOR

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Ayvacık-Samsun, Ayvacık-Taşova arasındaki yol çalışmaları devam ediyor. Kavak ilçesi şehir geçiş çalışmaları başladı ocak sonuna kadar bitecek. Batı çevre yolu uygulama projesi çalışmaları bitmek üzere, uygulama projesi biter bitmez batı çevre yolunun yapımına başlanacak'' dedi.       

'10 GRAMMY'Lİ GRUP İSTANBUL'DA

Grammy tarihinde 1981 yılında hem pop hem de caz dalında 2 Grammy Ödülü alarak tarihe geçen The Manhattan Transfer 21 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir konser verecek.

SİMİTLE GÜNLÜK 250 BİN KİŞİYE ULAŞTI AVRUPA’DA 500 RESTORANI BULACAK

Fastfood ve unlu mamuller sektörüne yönelik Nielsen’in yaptığı araştırmada, “favori görülen” ve “tavsiye edilen” markalar arasına giren Simit Sarayı, günlük 250 bin müşteriye ulaşmayı başardı.