5 Ocak 2011 Çarşamba

"MAHMUT HOCA" TABURCU OLDU

Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden ''Hababam Sınıfı''nın ''Mahmut Hoca''sı Münir Özkul (86), tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

KULELİ ASKERİ LİSESİ YENİLENİYOR

Kuleli Askeri Lisesi, İstanbul İl Özel İdaresi'nin ayırdığı kaynakla baştan aşağı yenileniyor.

ÇARPIK DİŞLERE, GÖRÜNMEZ TEL ÇÖZÜMÜ

Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, görünmez diş teli kullanımının önemli olduğunu vurgulayarak, ağız ve diş sağlığı konusunda her gün gelişen teknikler sayesinde düzensiz dişlerin tedavi edilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

10 YAŞINDAKİ KIZ SÜPERNOVA KEŞFETTİ

Kanada'da babası gibi amatör olarak astronomiyle ilgilenen 10 yaşındaki bir kız çocuğu, süpernova (yıldız patlaması) keşfetti.

HAVA ULAŞIMINDA DEVRİM

Havadan hafif araçlar olarak adlandırılan yeni nesil hava araçları, ulaşımda insanoğluna yeni olanaklar sunuyor. İlk bakışta gelişmiş bir zepline benzeyen Sky Cat de bu araçlardan biri.

İSTANBUL'A JURRASİC PARK GELİYOR!

Buz Müzesi, Akvaryum gibi pek çok farklı etkinlik alanıyla Türkiye’de ilklere ev sahipliği yapan alışveriş merkezi (AVM) Forum İstanbul’da, 8 bin metrekarelik (8 dönüm) bölüme yeni bir eğlence parkı ve müze kurulacak. Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier, “Bugüne kadar Türkiye’de görülmeyen eşsiz bir konsept” dediği projenin detaylarını anlatmaktan kaçınsa da, sektör kulislerinde bir süredir konuşulanlara göre, Universal Stüdyoları’ndaki benzerleri gibi, içinde dinozor maketlerinin de yer alacağı ve Jurrasic Park temasını da andıran bir park açılacak.