2 Nisan 2012 Pazartesi

"DÜNYA SAATİ" REKOR KIRDI

WWF’nin bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği Dünya Saati, gezegenimizin karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlarken, ulaştığı herkesi çözümün bir parçası olmaya davet ediyor.

EKRANI 1,5 KAT BÜYÜTÜYOR

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Apple iPhone 4S’in 3,5 inçlik ekranının iPhone 4'ten farklı olmaması birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştı. Daha büyük ekrana sahip olması zor görünen ve Android’e geçmek istemeyen kullanıcılar, artık Magnicase’in ürettiği kılıfı kullanarak ekran boyutunu büyütebilecek.

8500 YILLIK TÖREN İZLERİ

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin başkanlığında yürütülen Yenikapı kazıları sırasında, yaklaşık sekiz ay önce ilki bulunan Neolitik dönem (MÖ 5500 - 8000) insan ayak izlerinin sayısı bugün, 390’ı bulmuş durumda. Yenikapı’daki kazılarda çalışan arkeologların, ilk İstanbullulara ait olduğu düşünülen izler için yorumu, ‘‘Törensel bir toplanmayı andırıyor’’ oldu.

SU İÇMEK GENÇLEŞTİRİYOR

Sağlık için suyun önemli bir faktör olduğunu belirten uzmanlar, suyun kan hacmini korumasına yardım ettiğini bildirdi.

MACARİSTAN’DA 'ZEKA KÜPÜ' ŞEKLİNDE DAHİLER MÜZESİ

İnşaatına önümüzdeki yıl başlanacak olan müze, dünyada çığır açan Macar dâhilerin anısını yaşatacak ve yeni nesillere Macar tarihinin parlak dönemlerini hatırlatacak.