23 Nisan 2013 Salı

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

TBMM'nin açılışının 93. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Meclis'te ve yurt çapında düzenlenen törenlerle kutlanıyor.

TÜRKİYE'YE ÖZGÜ 26 BİTKİ KEŞFEDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Antalya'da Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgesindeki araştırmasında, 51 familyaya ait 187 cins bitki, 96 kuş, 20 memeli, 16 sürüngen ve 4 iki yaşamlı türü tespit edildi.

"HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİSİ" HAYAT KURTARIYOR

İlk olarak vurgun yiyen dalgıçlar için kullanılan tedavi, ani işitme ve görme kaybı, kapanmayan kemik yaraları, diyabet ve soba zehirlenmelerinde de uygulanıyor. Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Gümüş: "Doğru uygulanan tedavi, insan uzuvlarını ve hayatını kurtarabilir." açıklamasında bulundu.

23 NİSAN GÜNÜ ANKARA'DA TİYATRO BAYRAM'I YAPILACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkentte çocuklar için "Tiyatro Bayram"ı yapılacak.

KIRIKKALE'DE "BİZDE BİR ZAMANLAR ÇOCUKTUK" PROJESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Geleneksel Çocuk Oyunları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen "Bir Zamanlar Bizde Çocuktuk" projesi gerçekleştirildi.

SABIKA KAYDI ÇİLESİ SONA ERİYOR

İnsan Kaynakları ve Yöneticileri Derneği (İKAYDER) Başkanı Bülent Öz, çeşitli sebeplerden dolayı gerçek kişilerden istenen sabıka kaydının bundan böyle adliyelerden para ödenerek alınmayacağını, zaman kaybının çıkan yönetmelikle ortadan kaldırıldığını belirtti.

TİVİBU SEVERLERE MÜJDE!

Bildiğiniz gibi TTNET aboneleri Tivibu hizmeti ile TV alanında çeşitli özellikleriyle kullanıcılara farklı deneyimler sunuyor. Bir süredir yapılan taleplerde TTNET abonesi olmadan Tivibu hizmetinden faydalanmak isteniyordu. Şimdi bu istek gerçekleşiyor.

VAN AKDAMAR ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 12 Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 12. Devlet Tiyatroları Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, 23 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Şenlik, depremde zarar gören Van Devlet Tiyatrosu binasının yanında kurulan "Çadır Tiyatro"da binlerce tiyatro severin katılımıyla gerçekleşecek.