15 Ocak 2011 Cumartesi

NAZIM HİKMET'İN 50 YILLIK SIRRI!

Türk şiirinin iki büyük şairinin 50 yıllık sırrı ortaya çıktı. Bu sır, Nazım Hikmet'in kendi sesi ve hiç yayımlanmamış iki şiirini de hayranlarıyla buluşturdu.

ÇEVRECİLER KAZANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup çevreci, Gündoğan beldesinde kiralanan hazine arazisinde yapılan nazım imar planı tadilatına karşı açtıkları davayı kazandı.

ÖNCELİK PARASI OLMAYANA

Gaziantep'in Araban ilçesinde yolcu taşımacılığı yapan Cafer Taş'ın minibüslerinin üzerinde, ''önce parası olmayan binsin'' yazısı dikkati çekiyor.

GOOGLE BİLİM FUARI'NA BAŞVURULAR BAŞLADI

Google'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerin fen, matematik, teknoloji alanlarındaki projeleriyle katılacağı proje yarışması Google Bilim Fuarı 2011'e başvurular başladı.

'ÇAĞDAŞ BALE TOPLULUĞU' 39. YAŞINI KUTLUYOR

Türkiye'nin ilk özel bale topluluğu olan "Çağdaş Bale Topluluğu" 39. yaşını düzenlenecek etkinliklerle kutlayacak.

KABATAŞ-ZEYTİNBURNU-BAĞCILAR HATTI KESİNTİSİZ 31 İSTASYONA ÇIKIYOR

Bağcılar-Zeytinburnu tramvay hattı arasında kalan 8 istasyonun da düşük tabanlı araçlara uygun hale getirilmesiyle Kabataş-Zeytinburnu-Bağcılar hattı kesintisiz 31 istasyondan oluşacak.

ÇÖPTEN 2 MİLYON LİRA ÇIKTI

Ordu Belediyesi, 2 yıl önce kurduğu Katı Atık Ayrıştırma Tesisi ile kentin çöp sorununu çözerken, kendine de çöpten ekonomik gelir sağladı.

YARASA YILI BAŞLADI

Ekolojik dengeye büyük katkısı olan yarasaların birçok türü yok olmak üzere. Birleşmiş Milletler, gecenin efendileri yarasaların korunmasına dikkatleri çekmek için 2011 ve 2012 yıllarını yarasa yılı ilan etti.
 

AVRUPA KÜLTÜR ÖDÜLÜ MİRZE’NİN

Avrupa Kültür Ödülü Mirze’nin Kültür Forum Europa tarafından 2010 yılı Avrupa Kültür Ödülü, “41-29 İstanbul” projesiyle Esra Nilgün Mirze’yle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Kültür A.Ş.’ye verildi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan gecede Kurum adına ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan aldı. Esra Nilgün Mirze ise ödülü, “Kültür yönetiminde ortaya koyduğu yenilikçi ve çağdaş yaklaşım, sosyal ve kültürel alanlarda ulusal sınırları kıran, tarihsel kültürel engelleri ortadan kaldıran, Avrupa Birliği üyesi olan ülkeler arasında farkındalık yaratan “41-29 İstanbul” Kültür sanat merkeziyle üstlendiği kültür elçiliği rolü için aldı.

VATAN

TURİZMDE TÜRKİYE DAMGASI!

Hollanda'nın Utrecht kentinde 40'ncı kez kapılarını açan Uluslararası Turizm Fuarı'na Türkiye damgasını vurdu. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan, turizm sektörü kuruluşları, tüketiciler ve seyahat acentelerini bir araya getirmesi nedeniyle önemli bir tanıtım fırsatı olarak kabul edilen Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen "2011 Utrecht Turizm Fuarı"nda Türk standları büyük ilgi gördü. Özellikle geleneksel el sanatları ürünlerinin sergilendiği standlarda Hollandalılar uzun kuyruklar oluşturdu.