19 Mart 2012 Pazartesi

EŞİTLİKTE EN İYİ ÖRNEK RUANDA

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda dünya anayasalarını inceleyen Meclis uzmanları sürpriz bir sonuçla karşılaştı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunulan raporda, eşitlik ve insan hakları konusunda örnek alınabilecek en iyi hükümlerin Ruanda ve Güney Afrika’da bulunduğu vurgulandı.

İKİ NAKİLDEN İKİ İYİ HABER

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'a uygulanan yoğun fizik tedavi sonunda Acar yüz kaslarını, Kavdır ise parmaklarını hareket ettirmeye başladı.

BİR BUÇUK TON KAPAK TOPLADILAR

Kütahya'da, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi 30 üniversiteli genç, bir yılda topladıkları 1,5 ton mavi plastik kapak karşılığı aldıkları dört tekerlekli sandalyeyi engellilere hediye etti.

SALVADOR DALİ BAŞKENTE KONUK OLUYOR

Salvador Dali sergisi, 23 Mart'ta başkentte açılacak.

DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILAR GELİYOR

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun Ar-Ge ekiplerini buluşturan Bozüyük’teki VitrA İnovasyon Merkezi, VitrA İnovasyon Buluşmaları başlıklı bir dizi konferans ve çalıştay düzenleyecek. İlk seminer, VitrA’nın eşsponsorluğuyla gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali’nin atölye çalışmaları vesilesiyle Türkiye’ye gelen, tasarım dünyasının duayenlerinden Alexander Von Vegesack ve modern zaman zanaatkârı olarak bilinen tasarımcı Max Lamb’in katılımıyla 20 Mart’ta yapılacak. İngiliz tasarımcı Lamb, yeni malzeme kullanımının inovasyon süreçlerine katkısını ele alacak, Von Vegesack ise tasarım ve inovasyon arasındaki ilişkiyi anlatacak.

DÜNYANIN EN İYİ 100 ÜNİVERSİTESİ

Dünyanın en iyi 100 üniversitesi listesinde zirveyi Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü paylaşıyor. Listenin genelinde Amerikan Üniversitelerinin hakimiyeti dikkat çekiyor.

BALAT'TA BOŞ BULDUKLARI YERE FİDAN DİKİYORLAR!

Meyvehane gönüllüleri, kentsel dönüşümle yatıp kalkan Balat'ta arsalara, bahçelere, kilise bahçelerine çocuklarla birlikte meyve fidanları dikiyor.