2 Kasım 2012 Cuma

GEZİCİ FESTİVAL 18. KEZ YOLLARDA

Gezici Festival, 18. yolculuğuna hazırlanıyor. 30 Kasım - 10 Aralık 2012 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak festival, her yıl olduğu gibi Ankara’dan başlayacak, 30 Kasım - 6 Aralık’taki gösterimlerin ardından 7-10 Aralık tarihleri arasında geçtiğimiz yıl coşkulu bir şekilde festivale ev sahipliği yapan Sinop’a, konuk olacak.

KARİYE MÜZESİ, SANAL ORTAMDA GEZİLEBİLECEK

Doğu Roma Medeniyeti'nin dünya çapındaki en önemli kültür miraslarından biri olan Kariye Müzesi, sanal ortamda gezilebilecek.

BALIK TÜKETİMİ FELÇ RİSKİNİ AZALTABİLİYOR

Cambridge Üniversitesi ve Erasmus MC Rotterdam Üniversitesi'nden bilimadamları, düzenli olarak balık tüketmenin kalp damar rahatsızlıkları riskini azalttığına ilişkin araştırmalardan yola çıkarak balığın inme üzerindeki etkisini araştırdı.

AVRUPA'NIN EN ESKİ KENTİ BULUNDU

Bulgaristan'da yapılan kazılarda Avrupa'nın bilinen en eski yerleşim biriminin bulunduğu bildirildi. Ülkenin kuzey doğusundaki Provadya yakınlarında bulunan kentin tarih öncesi dönemde önemli bir tuz üretim merkezi olduğu tahmin ediliyor.

SKYFALL VİZYONDA!

İngiltere ve Çin'den ayrı bir kısmı İstanbul'da da çekilen James Bond serisinin yirmi üçüncüsü Skyfall için meraklı bekleyiş nihayet sona erdi.

TOLKIEN'İN BİTMEMİŞ ÖYKÜLER'İ İLK KEZ TÜRKÇE'DE

Orta-Dünya efsanesinin çok önemli bir parçasını oluşturan J.R.R. Tolkien'in Bitmemiş Öyküler kitabı ilk defa Türkçe olarak okuyucusuyla buluşuyor.

MO YAN 2013'TE TÜRKÇEDE

Bu yılın güçlü adayları Haruki Murakami ve Alice Munro'yu geride bırakıp İsveç Akademisi'nin övgüsüne layık olan ve Nobel Edebiyet Ödülü'nü alan Mo Yan'ın eserleri, Türkçeye çevrilecek.