23 Ocak 2012 Pazartesi

KÖMÜRDEN VAZGEÇTİLER

Myanmar’da hükümet, çevreye vereceği zararları ve halkın tepkisini göz önünde bulundurarak, planladığı kömürlü termik santralden vazgeçti.

HAREZMİ ÖDÜLLÜ İLK TÜRK BİLİM İNSANI

Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, hücredeki iyon kanalları üzerine yaptığı araştırmasıyla İran Bilim ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İran Bilim ve Teknoloji Araştırma Örgütü (IROST) tarafından verilen Uluslararası Harezmi Ödülü'ne (Khwarizmi International Award) layık görüldü.

MÜZİĞİN ÇİZGİSİ ÇİZGİNİN RENGİ



İstanbul Devlet Opera Balesi'nin Müdürü bariton Suat Arıkan, Ankara Mithatpaşa Ziraat Bankası Sanat Galerisi'nde bugün 'Müziğin Çizgisi Çizginin Rengi' adlı bir resim sergisi açıyor.

DİSNEY’İ YERELLEŞTİRİYOR 9 İLDE 220 BİN ÇOCUĞA ULAŞMA PLANI YAPIYOR

Yaklaşık 10-12 milyon dolar arasında büyüklüğe ulaşan aile ve çocuk eğlence sektörünün, yalnızca sömestr döneminde değil, tüm yıla yayılabilmesi için İstanbul Çocuk Tiyatrosu (ICT) Disney gösterilerini ‘yerelleştirerek’ Türkiye’de 9 kente götürecek. Yatırımın ikinci ayağında ise, Türkiye üzerinden çevre ülkelere yayılmak bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZ NAKLİ AMELİYATI

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde, Uşak'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın kolları ile sağ bacağının da Atilla Kavdır'a nakledilmesi ameliyatı 11 saat sürdü. Ameliyat saat 14.30'da tamamlandı. Yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ardından kol ve bacak nakli yapılan Kavdır da yoğun bakım ünitesinde hazırlanan özel odaya alındı.

EĞİTİM PROJESİ İSKENDERUN’DA

Hacettepe Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İskenderun Palmiye Rotary Kulübü birlikteliği ile Türkiye’de ilk defa “İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engellilere, ailelerine ve öğretmenlere yönelik değerlendirme projesi” altı gün sürecek kapsamlı bir programla İskenderun’da hayat buluyor.