7 Ocak 2013 Pazartesi

"AMOUR" EN İYİ FİLM SEÇİLDİ



ABD'de ülke çapından gelerek New York'taki Lincoln Merkezi'nde toplanan 60 film eleştirmeni, "Amour"u 2012 yılının en iyi filmi, filmin başrol oyuncusu Emmanuelle Riva'yı da en iyi kadın oyuncu seçti.

JAPONLARIN YAPTIĞI MÜZEYİ 30 BİN TURİST ZİYARET ETTİ



Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Kırşehir'in Kaman ilçesinde yapılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ni, 2012 yılında çoğunluğu Japon yaklaşık 30 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

ÇİKOLATA YERİNE MAVİ KAPAK



Anne ve babasının desteğiyle akrabalarından çikolata yerine mavi kapak isteyen ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi Ömer Asaf Araçlı, 2 yılda topladığı 5 bin 500 adet mavi kapağı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a teslim etti.

5 BİN 423 ENGELLİ MEMUR ATANACAK



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu yıl 5 bin 423 kadroya engelli memur alınacağını ve yerleştirme işlemlerinin şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

ENGELLİLERE ÖZEL BİR YAŞAM ALANI



Kozaköy’de kalan engelli çocuk ve yetişkinler, güne kuş sesleriyle başlayacak, kümesten topladıkları yumurtalar ile yapacakları keklerle misafir ağırlamayı öğrenecekler. Engelli çocuklar, yetiştirdikleri mantar, domates, biber ve maydanozlarla “lezzet sepetleri” hazırlayacak, keçileri elleriyle besleyecek, midillilere binecekler. Fotoğraf sergisi açacak olan bu özel çocuk ve gençler, oyun sahneleyecek, spor eğitimi alarak gelişmelerine paralel yarışmalara katılabilecekler.

PEN ÖYKÜ ÖDÜLÜ LEYLÂ ERBİL'E SUNULACAK



Edebiyat alanındaki eserleri ile laik ve demokratik bir Türkiye mücadelesi için bir şükran ifadesi olarak 2013 PEN Öykü Ödülü usta yazar Leylâ Erbil'e sunulacak.

SABANCI VAKFI 360 BİN KİŞİYE ULAŞTI



Sabancı Vakfı ’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklediği ‘Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na (TGHP) başvurular başlıyor.

İZMİR'DE LATİN RÜZGARI ESECEK



Türkiye Dans Sporları Federasyonu 2012-2013 dans yarışması 3.'üncü etabı İzmir’de Konak Belediyesi katkılarıyla Celal Atik Spor Tesisi’nde gerçekleşecek.

FRANSIZ LİSE ÖĞRENCİSİNDEN ASTROFİZİK KEŞFİ



Strasbourg Uluslararası Pontonniers Lisesi öğrencisi olan Neil İbata, astrofizikçi babasının yanında Python programlama dilinde staj yaptığı sırada önemli bir buluşa imza attı.