7 Ekim 2011 Cuma

CEBIT 2011 BAŞLADI

Beylikdüzü’ndeki Tüyap Kongre Merkezi’nde 6-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan CeBIT Bilişim Eurasia fuarı Tüyap’ta saat 11.00’de, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı etkinlikle kapılarını ziyaretçilere açtı. Avrasya’nın bir numaralı Bilişim ve Teknoloji Fuarı bu sene ‘Fuar’ ve ‘Zirve’yi bir araya getirerek eş zamanlı olarak “CeBIT Sinerji Zirvesi”ne de ev sahipliği yapıyor.

NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ EVİNDE KALDI

Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi, İsveçli felç hastası şair Tomas Tranströmer oldu. Nobel Komitesi, geçmiş yıllarda da bu kategorinin en favori adayları arasında gösterilen 80 yaşındaki Tranströmer'in "yoğun ve şeffaf imgeleri aracılığıyla gerçekliğe yepyeni bir yol açtığı için" ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Stockholm'da doğan Tranströmer, ilk şiirlerini 1954 yılında henüz üniversitede öğrenciyken yayımladı. İnsan aklının gizemleriyle ilgili sürrealist eserleri, Tranströmer'e II. Dünya Savaşı'ndan bu yana dünyanın en önemli İskandinav şairlerinden biri olarak uluslararası ün kazandırdı.

EN UCUZ TABLET BİLGİSAYARI ÜRETTİLER

Dünyanın en ucuz otomobilini üreten Hindistan’dan şimdi de dünyanın en ucuz tablet bilgisayarı çıktı. Ubislate adıyla öğrencilere standart olarak 35 dolardan satılacak olan tabletin, mağazalardaki fiyatının 60 dolar olacağı belirtildi.