3 Ağustos 2010 Salı

EN BÜYÜK 6. NEHİR BOĞAZ'IN ALTINDAN AKIYOR

Karadeniz'in altında keşfedilen sualtı nehri, Akdeniz'den Boğaz yoluyla Karadeniz'in derinliklerine dökülüyor. Bu şimdiye kadar bulunan tek aktif su altı nehri.

ÇALIŞANLARA KEY MÜJDESİ!..

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, 1.3 milyon kişilik yeni listenin hazırlandığını söyledi.

İSKİ'DEN İNDİRİM

İstanbul'da, enflasyon oranındaki düşüşe paralel olarak, konutlarda kullanılan suyun metreküp birim fiyatında 1, iş yerlerinde kullanılan suyun birim fiyatında ise 2 kuruşluk indirim yapıldı.

TÜRK DOKTORLARA ALKIŞ!

İtalya'da bir tür bambu ağacından kemik üretilmesinin ardından Türkiye'de de kayın ağacından kıkırdak dokusu üretildi. KTÜ uzmanları, yöntemi koyunlarda denedi.

"DEVRİM" EFSANESİ DEVAM EDİYOR

İlk yerli otomobil ''Devrim''in çeşitli olumsuzluklar nedeniyle üretiminin durdurulmasından etkilenen ilkokul mezunu oto tamircisi bir kişi, 2 yıllık çalışarak ürettiği otomobile ''Devrim-2'' adını verdi.

PANDALARIN SAYISI ARTTI

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde, doğal ortamda yaşayan pandaların sayısının son 30 yılda yüzde 33 artarak 1206'yı bulduğu bildirildi.

U2 BİLETLERİ ARTIK HER YERDE

Live Nation tarafından, Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle 6 Eylül akşamı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek U2 360° İstanbul konserinin biletleri, bugünden itibaren Biletix’in Türkiye genelindeki tüm satış noktalarından temin edilebilecek.

'ŞAMPİYONLAR'A COŞKULU KARŞILAMA

İspanya'nın Barcelona ketinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3 altın, bir gümüş madalya alarak tarihi bir başarıya imza atan Atletizm Milli Takımı kafilesi, yurda döndü.

TÜRK BELGESELLERİ KOSOVA'DA

Documentarist tarafından hazırlanan 6 filmlik seçkinin yanı sıra yarışmada yer alan 2 film ile 1 jüri üyesi de Türkiye'den...

UÇUK YAPAN HERPES VİRÜSÜ, 'KANSERİ ALT EDİYOR'

Doktorlar baş ve boyun bölgesinde kanser tümörü bulunan hastaları, genetik değişimden geçirilmiş bir herpes virüsü ile tedavi etmeyi başardıklarını söylüyor.