9 Haziran 2011 Perşembe

ELMA YİYENİN EVİNE DOKTOR GİRMEZ

Iowa Üniversitesinden Dr. Adams ve ekibince yapılan araştırmada, elma kabuğunda bulunan ursolik asidin, yağları eritme ve kas geliştirme özelliği sayesinde daha ince bir vücuda kavuşulmasına yardımcı olabileceği tespit edildi.

ALMAN SİNEMASININ EN YENİLERİ İSTANBUL MODERN'DE

İstanbul Modern’in artık gelenekselleşen Almanya’dan Yepyeni Filmler seçkisi, 9-19 Haziran arasında seyirciyle buluşacak. Bu sene üçüncüsü düzenlenecek etkinliğin başlığı ‘Ölüm Bizi Ayırana Dek’, baskın teması ise ‘beraber yaşama’. Gösterimlerin Türkçe altyazıyla yapılacağı etkinlik kapsamındaki filmler, birlikte yaşamanın farklı çeşitlerini ele alıyor. Şehir, kasaba yaşamı, çekirdek aileler, toplumun geneli, arkadaşlık ilişkileri, gruplaşmalar, yeni Alman filmlerinin bu temayı çeşitlendirdiği noktalardan bazıları.

NURİ İYEM RESİM ÖDÜLÜ'NÜ SİNEM KAYA KAZANDI

Nuri İyem Resim Yarışması Evin Sanat Galerisi tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenen "2011 Nuri İyem Resim Ödülü"nü Sinem Kaya kazandı.

TÜRKİYE VE RUSYA VİZESİZ KALIŞ SÜRESİNİ İKİ AYA ÇIKARIYOR

Rusya ve Türkiye arasında 16 Nisan'da başlayan bir aylık süreli ziyaretlerde vizesiz uygulamadan memnun kalan iki ülke, süreyi iki katına çıkarmak için çalışmalara başladı.