29 Temmuz 2011 Cuma

İŞTE AMERİKA'NIN 'ALTIN TÜRKLER'İ

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan başarılı Türkleri ödüllendirmek üzere duzenlenen 'Altın Türkler' (Golden Turk Awards) yarışmasının 18 farklı kategoride kazananları açıklandı.

iPHONE 5 GELİYOR

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Apple’ın yeni telefonu önümüzdeki ay açıklanacak. ComputerWorld, yeni iPhone ilk olarak 5 Eylül’de ABD’de ve bundan bir ay sonra da uluslararası pazarda satışa sunulacak.

KARABURUN'DA SİNEMA VE FOTOĞRAF GÜNLERİ

İzmir, Karaburun'da 3K Kavimler Kapısı Sanat Atölyesi'ndeki sergi 28 Ağustos tarihine kadar açık kalacak. Foto muhabiri Hüseyin Özdemir, yaklaşık 7 yılda çekilen ve Milliyet gazetesinde yayınlanan fotoğraflarını film festivali kapsamında sergiliyor.

İETT "RAMAZAN HATTI"NA GİRDİ

İETT'den yapılan yazılı açıklamada, hattın ramazan ayı boyunca 24 saat hizmet vereceği, böylece vatandaşların tarihi yarımadadaki Ayasofya'nın yanı sıra Sultanahmet, Beyazıt, Süleymaniye, Şehzadebaşı, Hırka-i Şerif, İskenderpaşa, Fatih, Mihrimah Sultan ve Eyüp Sultan camilerini ziyaret edebileceği belirtildi.

'ÇELİK KUMAŞ' ÇALIŞMASI ÖDÜL GETİRDİ

Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Bilişik'in, karbon ipinden elde edilen çelik kadar dayanıklı kumaş çalışması ödüle layık görüldü. Merkezi İngiltere'de bulunan bağımsız kuruluşlardan Uluslararası Biyografi Merkezi (Cambridge International Biographical Center), Prof. Dr. Bilişik'i bu çalışması sebebiyle 'dünyadaki en iyi 100 mühendis' listesine aldı.