19 Kasım 2012 Pazartesi

BİR ÇOCUK GÜLÜMSER DÜNYA GÜZELLEŞİR

Operation Smile isimli aktivist grup, dünya çapında damak-dudak yarığı gibi sorunlara sahip çocukları ücretsiz ameliyat ederek mutlu bir şekilde gülümsemelerini sağlıyor. Pek çok ülkeden gönüllü insanların destek verdiği Operation Smile, bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutluyor. İsmini Türkiye’de henüz duymadığımız bu grup, şimdiye kadar dünyada 200 binden fazla ameliyat yaptı.

600 YILLIK KURAN BULUNDU

Erzincan'ın Kemah Kalesi'ndeki Saraylı Hamam içinde yapılan kazılarda bir bohça içinde 2 metre derinlikte 15 ve 16'ncı yüzyıla ait el yazması Kuranlar bulundu.

ELEKTRİĞİ 'İSTİRİDYE' ÜRETECEK

Dalga, sınırsız enerji kaynaklarından biri… Ancak hâlâ bu potansiyelden yararlanılamıyor. 'İstiridye teknolojisi', uzmanlarca bu alanda atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.

ART İSTANBUL SERGİ TURUNA BUYURUN!

 
İstanbul'un yeni sanat haftası Art İstanbul, 19-25 Kasım tarihlerinde kentteki galeri, müze ve sanat kurumlarını ortak bir yapı içinde buluşturuyor. Hedef çağdaş sanat ortamını daha da görünür kılmak. Art İstanbul haritasını kılavuz alıp, kentteki sergileri derledik.

BAKTERİLERİ ÖLDÜREN HİJYENİK MENDİL


Son yıllarda artan salgınlar, ATM ya da toplu taşıma araçları gibi kalabalık kullanıma açık alanlarda doğan hijyen sorunu, kişisel bakımda yeni bir ihtiyaç doğurdu. Artık hijyen, kişisel bakımdan önemli bir pay alıyor. Hastaneler, okullar ve kamuya açık her alanda enfeksiyona neden olan mikropları yok edebilen antibakteriyel bez üreten MveC Sağlık Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Turhan, laboratuvar sonuçlarına göre, ürettiği hijyenik bez ile yüzey temizliği sonrası alınan kültürde üreme olmadığını kanıtladıklarını açıkladı.

KİTAP FUARI’NA ‘ÇOCUK’ DAMGASI

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor. Bu yıl 31 yaşına giren, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen  fuar, 17-25 Kasım tarihleri arasında Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; 200 etkinlik ve yüzlerce imza günü düzenlenecek. Fuara 40 farklı ülkeden yayınevi, telif ajansı ve konuk yazar katılacak.

AMERİKAN MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Dünyanın en önemli müzik ödülleri arasında yer alan Amerikan Müzik Ödülleri, Los Angeles'te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Genç şarkıcı Justin Bieber, en büyük ödül kabul edilen ''Yılın Sanatçısı Ödülü''ne layık görüldü.

TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI!

Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu ünvanına sahip olan Türk Hava Yolları, bu yılın ilk dokuz ayında yüzde 77.9 doluluk oranıyla şirkette tüm zamanların en fazla doluluk oranı yakalandı. 9 aylık dönemde satışlarını yüzde 30 artıran Türk Hava Yolları 1,08 milyar lira esas faaliyet karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 655 artarak 868 milyon lira net kar oldu.

ETİ YURTDIŞINDAKİ TÜRK ÇOCUKLARINA TİYATRO GÖTÜRÜYOR

Eti, 11 yıldır sürdürdüğü Eti Çocuk Tiyatrosu projesini yurtdışına da taşıdı. Bugüne kadar 1 milyon çocuğu tiyatroyla buluşturan şirket, şimdi de dümeni Türk nüfusun yoğun yaşadığı ülkelere kırdı. Yurtdışı projesinin ilk ayağını Makedonya'nın başkenti Üsküp oluşturdu.