14 Eylül 2010 Salı

GRİP AŞISININ TAM ZAMANI

Geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 civarında ucuzladığı belirtilen grip aşısı için uygun döneme girildiği açıklandı.

DÖRT ELLE EĞİTİME SARILDILAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıfları ile ilköğretimin ilk beş yılındaki müzik eğitimini, devlet sanatçıları Güher-Süher Pekinel kardeşlere 'emanet' etti.

ADANA'DAN PARİS'E YAŞAR KEMAL

'Al Gözüm Seyreyle- Güneş Karabuda’nın Yaşar Kemal Fotoğrafları' başlıklı sergide, Güneş Karabuda'nın 1956 yılından başlayarak çektiği Yaşar Kemal fotoğrafları yer alıyor.

SÜPERMARKET ZİNCİRİ SAHİBİNDEN REKOR BAĞIŞ

İngiliz Sainsbury's süpermarket zincirinin sahibi, İngiliz Müzesi'ne 25 milyon sterlin yani yaklaşık olarak 58 milyon TL bağışladı. Bu para, müzedeki eserlerin korunması ve ek binanın yapımında kullanılacak.

BEYOĞLU SAHAF FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Kültür hayatımıza büyük katkılar sağlayacak “4.Beyoğlu Sahaf Festivali” 14-28 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’un orta yeri Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleşecek

LÖSEMİDE UMUT VEREN BULUŞ

ABD'de çalışan Prof. Dr. Fatih Uçkun'un liderliğindeki araştırmada, çocukluk dönemi lösemisine genetik bozukluğun neden olduğunu kanıtlandı

"OPERA İKİZLERİ" İZMİR'DE

Sanat yaşamlarını Avusturya'nın Viyana şehrinde sürdüren ve OperaTwins (Opera İkizleri) olanak tanınan Sinem ve Didem Balık kardeşler, İzmir'de 15 Eylül Çarşamba günü Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Alsancak Vapur İskelesi önünde konser verecek. Opera İkizleri Viyana, Linz, Salzburg, New York, Washington DC, Antalya, Ankara, İstanbul, Düseldorf, Hamburg, Essen, Frankfurt ve Galaz gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde konserler veriyor.

RANA'YA DURMAK YOK

Almanya'da gençler ritmik jimnastikte son yıllarda elde ettiği büyük başarılarla adından söz ettiren “Altın kız” Rana Tokmak (14), yeni şampiyonluklar için çalışmalarına devam ediyor. Ritmik Jimnastik'te kendi yaş kategorisinde 2008, 2009 ve 2010 Almanya Şampiyonu olarak altın madalyaya kazanan Türk kızı, sıkı bir antrenman programıyla önümüzdeki turnuvalara hazırlanıyor.