14 Nisan 2010 Çarşamba

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERDEN MÜTHİŞ BULUŞ

ODTÜ'lü öğrenciler, tamamen kendi donanımlarıyla beyindeki belirli sinyalleri algılayarak elektronik cihazların kontrol edilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi.

BAROK DÖNEMİN KÜLTÜR KENTLERİ

16. Uluslararası İstanbul Barok Festival Haftası "Barok Dönemin Kültür Kentleri" temalı etkinliklerine 15 Nisan'da başlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde 24-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek "6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"nin biletleri satışa çıktı.

ARTIK BİZİM DE E-KİTAPLARIMIZ VAR

Son yıllarda ABD ve Avrupa'da oldukça popüler olan e-kitaplar sonunda Türkiye'de de hayatımıza giriyor. Online kitapçı idefix.com, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, TÜBİTAK ve birçok yayınevinin desteğiyle hazırladığı e-kitap kataloğunu yarın okuyuculara sunmaya başlıyor.

ÜNİVERSİTELERDE YATAY GEÇİŞ KOLAYLAŞIYOR

YÖK'ün hazırladığı yatay geçiş yönetmelik taslağına göre, açık ve uzaktan öğretimde okuyan öğrenciler belli koşullarla üniversitelerin normal öğretim programlarına yatay geçiş yapabilecek.

MACAHEL VADİSİ İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Rize İdare Mahkemesi, Artvin Macahel Vadisi'nde yapılmakta olan Düzenli HES Projesi için bilirkişi incelemesi yapılabilmesi amacıyla yürütmeyi durdurma kararı verdi.

DÜNYA DEVLERİ TÜRKİYE’YE MEYVE TOPLAMAYA GELİYOR

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Başkanı Alaaddin Güç, 4-5 Mayıs tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan 16. Dünya Meyve Suyu Kongresi’ne sayılı günler kala başta İsrail olmak üzere yurtdışından meyveciliğe yönelik yatırımlar beklediklerini söyledi.