8 Ağustos 2014 Cuma

PARMAK İZİYLE 15 SANİYEDE PASAPORT KONTROLÜ



Dünyada birçok ülkenin kullandığı parmak izi ile 15 saniyede pasaport kontrolünün yapılacağı Biyometrik Otomatik Geçiş sistemi, deneme amaçlı olarak 15 gün içinde Atatürk Havalimanında başlayacak. Yüz tanıma ile geçişlere ise önümüzdeki yıl başlanması bekleniyor.

İZMİR - MİDİLLİ GEMİ SEFERLERİ 15 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR



30 yıldır Ayvalık - Midilli arasında gemi işletmeciliği yapan Jale Tur’un eski sahiplerinden Eşref Jale ile oğlu Ali Jale’nin bu yıl kurdukları Jalem Tur, yeni satın aldıkları Jale Ekspress / Nazlı Jale katamaran ile İzmir - Midilli seferleri de başlatıyor. 250 yolcu kapasiteli gemi ile hafta iki sefer yapılacak.

SEZONDA BALIK YASAKTA ATIK



Avlanma yasağı döneminde pek çoğu ekonomik sıkıntı yaşayan İstanbullu balıkçılar artık deniz temizliğinde aktif rol alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve eğitim Vakfı(PAGEV), Beşiktaş Belediyesi ve Waste Free Oceans Hareketi’nin (WFO) girişimleriyle hayata geçirilen ‘Mutlu Balıklar’ projesiyle balıkçılar avlanmanın yasak olduğu dönemde deniz temizliğine katkı sağlayabilecek.

PİL SORUNSUZ iPHONE'LAR GELİYOR!



9 Eylül günü tanıtılacağı kesinleşen iPhone 6 için sızıntı teknik özellik ve görseller paylaşılmaya devam ediyor. Diğer akıllı telefon modellerine oranla kullanıcısından daha fazla şikayet alan iPhone'un bataryası üzerine çalışmalara yeni bir boyut kazandırılmış görünüyor; En azından şikayetler son bulacak gibi.