11 Ekim 2012 Perşembe

BU ŞEHİRDE "ÇÖP" OLMAYACAK

Denizli'de park, bahçe ve pazar yerlerinden elde edilen yeşil atıklar, posa haline getirilip üzüm bağlarında ve kültür mantarı yetiştiriciliğinde gübre olarak kullanılıyor.

''BRAİLLE ALFABELİ ORGANİK POŞETLER'' GELİYOR

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Satıcılar Federasyonu, doğada çözünebilen ve kanserojen içeriği olmayan poşet kullanımı konusunda ilk adımı attı.

ULUSLARARASI 2. EL FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

20- 24 Şubat 2013 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan ANKAmall 2. El Film Festivali bu kez ritim konsepti ile sinemaseverlerle buluşacak. Festivale film başvuruları ise 22 Ocak 2013 tarihinde son bulacak.

TÜRK MİMARLARIN KÜTÜK EV PROJESİNE ÖDÜL

San Francisco'da "İnsanlık İçin Ev" yarışmasında büyük ödüllerden birisi Türk Mimarların oldu. Uğur Kara, Sunay Erdem ve Günay Erdem önderliğindeki ekibin San Bruno Dağlarında kurumuş ağaç kütüklerinden tasarladıkları ev dört büyük ödülden birisini getirdi.

AKİF'İN GİZLİ KALMIŞ ŞİİRLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Mehmet Akif Ersoy'un mektuplarda, fotoğraf arkalarında gizli kalmış, daha önce hiç yayınlanmamış şiirlerinin de yer aldığı “Safahat” okurlarla buluşacak.

56. LONDRA FİLM FESTİVALİ 'FRANKENWEENİE' İLE BAŞLIYOR

İngiliz Film Enstitüsü'nce (BFI) düzenlenen 56. Londra Film Festivali Amerikalı yönetmen Tim Burton'ın üç boyutlu animasyon filmi Frankenweenie'nin Avrupa galasıyla açılıyor. Siyah beyaz film, küçük bir çocuğun, köpeği Sparky'yi yeniden hayata döndürme çabalarını konu alıyor.

FRANKFURT KİTAP FUARI BAŞLADI

Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açtı. Türkiye fuara 200 yayınevinin 3 bine yakın kitabı ile katıldı. Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, "2023'te Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yılında Frankfurt'a ikinci defa onur konuğu olmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor" dedi.

'SKYFALL' 2 KASIM'DA BEYAZ PERDEDE

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan '007 James Bond'un 23'üncü filmi 'Skyfall' 2 Kasım'da izleyiciyle buluşacak.

TOLKİEN HAYRANLARINA MÜJDE: YENİ KİTAP GELİYOR

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Hobbit'in efsanevi yazarı J. R. R. Tolkien'in yeni kitabı önümüzdeki bahar okuyucuyla buluşacak. Bu haber, yazarın 1973 yılında öldüğünü düşündüğümüzde garip karşılanabilir, ancak İngiliz yayınevi HarperCollins, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış “The Fall of Arthur” (Arthur'un Düşüşü) kitabının Mayıs ayında raflarda yerini alacağını teyit etti bile.