19 Aralık 2013 Perşembe

KALP KRİZİNE KARŞI GÜNDE BİR ELMA...



İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları 50'li yaşlardan sonra dahi her gün yenen bir elmanın kalp krizini önlemeye yardımcı olduğunu saptadı.

BİLİM İNSANLARI YENİ GÖZ HÜCRELERİ 'BASTI'



Bilim insanları, görme kaybını tedavi etmek için kullanılabilecek yeni göz hücrelerinin 'basımını yaptı'. Biofabrication dergisinde yayımlanan çalışmanın, gözün arkasında ışığa duyarlı retina bölgesindeki hasarların tedavisinde 'kendi terapinizi geliştirin' ilkesine kapı açtığına inanılıyor.

GOOGLE GÖZLÜK'LE GÖZ KIRPARAK FOTOĞRAF ÇEKİN



Google, teknoloji dünyasını sarsan ürünü Google Gözlük'e (Google Glass) göz kırparak fotoğraf çekebilme özelliği ekledi. Teknoloji devi, bu özelliğin, kamera butonunu ya da sesle harekete geçirilen sistemlerden daha süratli olduğunu açıkladı.

DÜNYA'NIN EN UCUZ TABLETİ'NİN FİYATI NE KADAR?



Datawind şirketi bugün dünyanın en ucuz tablet bilgisayarının satışlarının başladığını resmen duyurdu. Şimdilik bu cihazı İngiltere ve ABD'de satın alabilirsiniz, yakın zamanda da diğer ülkelerin pazarlarına çıkarılacak.

AKILLI ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarladan sofraya gıda güvenirliği kapsamında, yeni bir etiketleme, takip ve denetim sistemi olan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi'ni (ÜDTS) hayata geçiriyor.

ERZURUM'DA TİLKİLERİN YİYECEK KEYFİ



Kış aylarının çetin geçtiği Erzurum'da tilkiler Palandöken kya merkezin saat 5 olduğunda çay ve pasta keyfi yapıyor. İşte Palandöken dağından gelen güzel haberin ayrıntıları detayları.