18 Eylül 2012 Salı

ORMANLARA TEKNOLOJİK KORUMA

Orman Yangını Erken Uyarı Telemetri Sistemi ile Vodafone Türkiye, M2M yani makineler arası iletişim teknolojilerini, Türkiye'nin akciğerlerini korumak üzere devreye soktu.

ALZHEİMER'LI HASTALARA ÖZEL ANILAR YOLU

İngiltere ’de Grove Care adlı bir bakımevi, Alzheimer hastaları ve hafıza problemi yaşayan diğer sakinleri için Memory Lane (Anılar Yolu) adını verdiği bir sokak inşa etti. Bir pub ve manavın da bulunduğu sokağı gezen bakımevi sakinlerinin, tanıdık dekorlar arasında rahat edebilmeleri ve hafızalarının bu şekilde geliştirilebilmesi amaçlanıyor.

20 BİN KİTAP 25 KURUŞTAN SATILIYOR

Eskişehir'de "Türkiye kitap okumuyor." tezinin doğru olmadığını kanıtlamak isteyen bir sahaf, 20 bin adet kitabı 25 kuruş ile 5 lira arasında fiyatlandırarak kitapseverlerin beğenisine sundu. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden "Tanesi 25 kuruştan kaç kitap alırsınız?" sloganıyla kampanya düzenleyen sahaf, 1 ay boyunca kitapseverlere ucuz kitap hizmeti sunacak. Kampanya ile vatandaşlar, binlerce roman, tarih, felsefe, siyaset, şiir kitapları, nadir bulunan mizah dergileri ile çocuk kitapları, yabancı yayınlar, sözlükler ve ansiklopedileri ucuz fiyata alma imkanı alabiliyor. Fiyatların ucuzlaması halinde insanların daha çok kitap okuyacağını söyleyen sahaf,

18 BİN ESER SERGİLENECEK

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi Louvre’da bugün 18 bin İslam eserinin yer aldığı 3 bin metrekarelik yeni ‘İslam Sanatı Salonu’ açılıyor. Yaklaşık 100 milyon Euro’ya mal olan yeni İslam Sanatları Salonu’nun açılışını, pek çok devlet temsilcisinin katılımı ile Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande yapacak. İslam Sanatları Salonu’nda Türk-Alevi kültürünün iki önemli unsuru olan cem ayini ve semah gösterisi de düzenlenecek. Louvre’un elinde bulunan İslam sanatına ait eserlerin dünyanın en önemli koleksiyonu olduğu ve ayrı bir bölümde sergilenmeyi hak ettiği düşüncesiyle 2008’de başlattığı proje, 5 yılda tamamlandı.

ULUSLARARASI 1001 BELGESEL FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR


Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında 5 farklı merkezde sinemaseverlerle buluşacak.

‘ALTIN KOZA’DA USTALAR ONURLANDI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 19’uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı.