29 Mayıs 2012 Salı

TÜRKİYE’YE 'SİGARASIZ BİR DÜNYA' ÖDÜLÜ

Dünya Sağlık Örgütü, Tütün Kullanımı ile Mücadele Avrupa Bölgesi 2012 yılı ödülünün, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Cevdet Erdöl'e verilmesini kararlaştırdı.

FESTİVAL YILDIZ İSİMLERLE BAŞLIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın ilk festivali olan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 40. yaşını kutluyor. İKSV tarafından, 2006 yılından beri Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 40. İstanbul Müzik Festivali, 29 Haziran tarihine kadar 750’nin üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayarak klasik müzikseverlere “Umut ve Kahramanlık” hikâyeleriyle dolu bir ay yaşatacak.

DOCUMENTARİST BİLETLERİ SATIŞTA

DOCUMENTARIST 5. İstanbul Belgesel Günleri, gerçeğin ‘eriğimsi’ tadını andıran 90’a yakın filmi izleyiciyle buluşturmak için gün sayıyor. Haziranın ilk haftasında İstanbul'u belgesel başkentine dönüştürecek olan festivalin biletleri öncelikli olarak Mybilet'ten veya etkinlik tarihlerinde salon girişlerinden 5 TL'ye temin edilebilir.

ELEKTRONİKTE GERİ DÖNÜŞÜM

Yıllık 20 ton yağın, 40 ton gazın, 800 kg fosforun, 200 ton kurşunun, 400 ton civanın, 100 ton toner tozunun, kontrolsüz olarak alıcı ortama verilmesi engellenerek, lisanslı tesislerde geri kazanımı ve bertarafı sağlanacak.