25 Mart 2014 Salı

BİLİM KAHRAMANLARI İSTANBUL'DA TOPLANDI



9-16 yaş arası genç mucitler için düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor turnuvaları sona erdi. İzmir, Ankara, Gaziantep ve İstanbul yerel turnuvalarının derece alan takımları, Ulusal Turnuva heyecanı için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir araya geldi.

'CLUB TO CLUB' İKİNCİ YILINDA



Bu yıl ikincisi düzenlenen “#C2CISTONIGHT”, katılımcılara iki gün boyunca şehrin aralıksız sürecek en uzun festivalini yaşatmaya hazırlanıyor. İstiklal Caddesi'nin en önemli mekanlarını kendine üs edinen “#C2CISTONIGHT”, bu yıl ilk kez sadece gece kulüplerini mesken edinmekle kalmıyor, müzik marketler, kitapçı, galeri gibi farklı noktaları da festival programına dahil ediyor.

O MANTAR KANSERİ ÖNLEYEBİLİR



ABD'deki Teksas Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, Japon mantar özünün rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsünü yok edebileceğini gösterdi. Araştırma, özel tür bir mantardan elde edilen Hexose bileşiminin (AHCC), bağışıklık sistemini harekete geçirerek HPV'yi 90 gün içinde yok ettiğini, ayrıca tümörün büyümesini yavaşlattığını ortaya koydu.

MEME KANSERİ HASTALARINA MÜJDE



Meme kanserine yakalan kadınlar için önemli bir gelişme yaşandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan operasyonda, kanser nedeniyle göğsü alınan hastaya, kendi dokusundan meme yapıldı.

HASTAYI GÖZÜNDEN ANLIYORLAR!



Özellikle retina hastalıkları ve glokomda önemli bir tanısal görüntüleme teknolojisi olan optik koherens tomografi (OKT), tiroid göz hastalığı, multipl skleroz, optik nevrit, iskemik optik nöropati ve tele-oftalmoloji üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan dünyaca ünlü Amerikalı bilim adamı Dr. Robert C. Sergott ve retinayla oküler görüntüleme sistemi üzerinde yaptığı çalışmalarıyla tanınan İtalyan bilim adamı Dr. Marco Rispoli, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu'na katıldı.