3 Mart 2010 Çarşamba

BM'DEN KADINLARI AIDS'TEN KORUMA KAMPANYASI

Birleşmiş Milletler (BM) kadınların HIV/AIDS'ten korunmalarını sağlamak amacıyla yeni bir küresel kampanya başlattı.

BM'de devam eden 54. dönem Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları sırasında, BM'nin AIDS hastalığıyla mücadele eden kurumu UNAIDS Başkanı Michel Sidibe ve ünlü İskoçyalı şarkıcı ve insan hakları savunucusu Annie Lennox'un katılımıyla, kadınların HIV'ten korunmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan yeni kampanya basına tanıtıldı.

NE İYİ HABER BİRİNCİ AYINI DOLDURDU

3 Şubat’ta yayına başlayan “Ne İyi Haber”, ilk ayını tamamladı. Ama ne aydı! Cüce şubat ayı, dev gelişmelere sahne oldu. Türkiye’de ve dünyada olumsuzluklar, krizler, felaketler birbirini takip etti. Ama bunlara rağmen “Ne İyi Haber”in hiçbir günü boş geçmedi. İşte burada blogumuzun amacına ulaştığını düşünüyoruz.

Gündemde öne çıkan onca olumsuz haberin arasından iyi haberleri mümkün olduğunca çekip çıkardık. Bir ayda 130’dan fazla iyi haber yayınladık. Günde ortalama 4 haber demektir ki gözümüzden kaçan haberler mutlaka vardır. Haber dağılımına baktığımızda, iyi haberlerin çoğunlukla kültür-sanat, sağlık ve teknoloji konularında olduğunu görüyoruz. Başlarken pek ümitli olmadığımız ekonomi, politika ve spor konularında bile iyi haberlere blogumuzda yer verdik.

“Ne İyi Haber”e başlarken farklı tepkilerle karşılaştık. Kimileri gereksiz olduğunu, ilgi çekmeyeceğini, teknoloji gibi spesifik bir konudaki blogların daha çok tutulduğunu söylerken, kimileri de “süper bir fikir” olarak değerlendirdi. Hangi tarafın haklı olduğunu zaman gösterecek. Biz mümkün olduğunca “Ne İyi Haber”i güncellemeyi sürdüreceğiz.

Şu anda “Ne İyi Haber” blogunun 7 tane izleyicisi var. Umarız bu sayı giderek artar. Abonelik eklentisi sayesinde, “Ne İyi Haber” bültenlerini günlük olarak almayı mümkün kıldık. Abone olan izleyicilerimiz günlük iyi haberleri e-postalarına bulabilirler. Yine de gün içinde yeni haberler ekleyebildiğimiz için blogun takip edilmesinde fayda olduğunu hatırlatırız. Ayrıca izleyicilerimizin, medyada rastladıkları iyi haberleri bizimle paylaşabilmeleri için neiyihaber@mail.com adresini açtık.

Bunlarla birlikte, “Ne İyi Haber” ile aynı misyonu taşıyan İngilizce bir blog da başlattık: The Jolly Good News. Daha küresel iyi haberler almak isteyen izleyicilerimizi http://jollygoodnews.wordpress.com adresine bekliyoruz.

“Ne İyi Haber”in ilk ayında dünyada iyi şeylerin olduğunu ve iyi haberin de haber olabileceğini az da olsa ispatlayabildiysek, ne mutlu bize! Nice iyi haberde buluşmak üzere.

NE İYİ HABER


NEW YORK'TA BİR KARDELEN!

Birleşmiş Milletler, Türkiye'de okula gitme imkanı olmayan kız çocuklarına bu fırsatı tanıyan ‘Kardelenler’ projesini örnek proje seçti. Projenin örneği 'Kardelen' ise Diyarbakırlı Güleser Çelik oldu.

Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen törende, 'Kardelenler' projesinin hayatını nasıl değiştirdiğini 'deniz yıldızları' öyküsüyle anlatan Güleser Çelik, New York'tan Canlı Gaste'ye konuk oldu.

"NUTUK" TİYATRO SAHNESİNDE

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün özellikle bugünlerin çocuklarına verdiği öğütler, dersler, Nutuk'tan alıntılanarak tiyatro sahnesine taşındı.

Ankara'daki özel tiyatro Mavi Sahne'de 5 Martta prömiyer yapacak ''Bugüne Sesleniş-Nutuk'' adlı oyunu izlemeye gelenlere ''Nutuk'' hediye edilecek.

Mavi Sahne'de düzenlenen basın toplantısında konuşan, eseri tiyatroya aktaran ve yöneten Sedat Demirsoy, tek kişilik olan oyunda ''Nutuk''un kurgusunu bozmadıklarını söyledi.

TAŞIT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

Bireysel krediler alanında rekabetçi bir strateji izleyen Türk Ekonomi Bankası (TEB), taşıt kredisi faiz oranlarını indirdi. TEB, taşıt kredisi faiz oranını 24 ay vadede yüzde 1,24’den yüzde 0.91’e, 48 ay vadede yüzde 1,24’den yüzde 0.97’ye çekti. Mart sonuna kadar devam edecek kampanya ile TEB’den taşıt kredisi kullanacak müşterilere ayrıca navigasyon cihazı hediye edilecek.

EKOLOJİK YAŞAM MERKEZİ AÇILIYOR

Buğday Derneği’nin kendi öz kaynakları ile ayakta duran kırsal bir model oluşturmak ve yöresel, ekolojik ve diğer doğa dostu üretimler konusunda eğitim çalışmaları türütmek amacıyla Küçükkuyu Çamtepe’de kurduğu Çamtepe Ekolojik yaşam Merkezi 21 Mart’ta açılıyor.

Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi, Buğday Derneği'nin 17 yıllık kırsal deneyimlerini yerel uygulamalara dönüştürmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda ekolojik yaşamın her alanında eğitim çalışmalarına ve alternatif yaşam modelleri oluşturulmasına hizmet edecek. Doğa dostu ve yerel malzemelerle, imece usuluyle inşa edilmiş olan merkez binasında ekolojiyle ilgili etkinlikler, kurslar, söyleşi ve atölyeler gerçekleştirilecek.

HERKES İÇİN UCUZ BİLGİSAYAR

KOBİ'ler için özel serisini ThinkPad tanıtan Lenovo daha fazla performans ve garanti vaat ediyor.

KOBİ'lere yönelik geliştirilen ThinkPad Edge dizüstü bilgisayar serisi uygun fiyat aralığıyla, ihtiyaç duyulabilecek tüm özellikleri tek bir bilgisayarda toplayarak verimli çalışma ve maliyet avantajı sağlıyor.

Lenovo ünlü ThinkPad markası ile kurumsal müşterilerine verdiği hizmete yeni bir model daha ekliyor. Özellikle üretim ve istihdamın lokomotifi olan küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik hazırlanan ThinkPad Edge dizüstü bilgisayar serisi, KOBİ'lerin ihtiyaç duyacakları tüm özellikleri bir araya topluyor.

CEBIT KAPILARINI AÇTI

Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT, salı günü kapılarını açtı.

Açılışı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve fuarın konuk ülkesi olan İspanya’nın Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero birlikte yaptı ve ardından iki lider fuar standlarını ziyaret etti.

Merkel, açılış konuşmasında fuara ve bilişim teknolojilerine hükümet olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Zapatero ise Avrupa Birliği’nde ortak dijital pazar oluşturmayı teklif etti.

Fuarda bu yıl hayatı kolaylaştıran akıllı mobil ürünler ve çözümler ön plana çıkıyor.