2 Ağustos 2013 Cuma

SANATÇI ONUR ÖDÜLÜ MUSTAFA ATA’YA



TÜYAP tarafından, 2-10 Kasım tarihleri arasında Büyükçekmece’deki Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ARTİST 2013/23’üncü İstanbul Sanat Fuarı’nın Onur Ödülleri sahipleri açıklandı.

CARETTA CARRATLAR DENİZE BIRAKILDI



Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon Merkezinde 2 caretta carettaya uydu takip cihazı takıldı.

İSTANBUL'DA BAYRAMDA OTOPARK ÜCRETSİZ



İstanbul'da bayramın ilk 2 günü İSPARK'a ait yol üstü otoparklar ücretsiz olacak. Ücret isteyen işletmecilere karşı dikkatli olunması istendi.

SU VE SABUN BOYU UZATIYOR



Düzenli temiz su ve sabun kullanımının çocukların gelişimine yardımcı olduğu ve bodurluk riskini yüzde 15 oranında düşürdüğü ortaya çıktı.

İSLAM HAT SANATININ EKOLLERİ BU SERGİDE



Sultanahmet Medresesi, bugünden itibaren ‘Mukaddes Miras - Mushaf-ı Şerif’ sergisine ev sahipliği yapacak... Sergide, 10. yüzyıldan günümüze kadar gelmiş 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif (Kuran-ı Kerim) görülebilecek.

OKYANUS ÇAMURUNDAN 'SÜPER ANTİBİYOTİK'



ABD'nin Kalifoniya eyaleti kıyılarındaki okyanus çökeltisinde bulunan bir mikroorganizmada yeni bir antibiyotik keşfedildi. ABD'li biliminsanlarının keşfettiği antrasimisin adlı antibiyotiğin hastane mikrobu, ya da süper virüs diye bilinen Metisilin dirençli Stafilokok Auerus ve şarbona karşı etkin olduğu açıklandı.