22 Ocak 2011 Cumartesi

KAS ERİMESİNE KARŞI BÜYÜK UMUT

Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Günhan Gürman, Prof. Dr. Alp Can ve ekibi Doç. Dr. Çetin Kocaefe, doktora öğrencileri Deniz Balcı ve Burcu Balcı Hayta’nın kök hücreden kas ürettiklerini açıkladı. Gürman, kas hastalıklarının ölümcül olduğunu belirterek, şunları söyledi:

SHAKESPEARE LONDRA'DA TÜRKÇE SAHNELENECEK

İngiliz şair ve tiyatro yazarı William Shakespeare'in oyunları, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 38 farklı dilde sahneye konulacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİNİN YÜKSELİŞİ

Yenilenebilir enerji sektörünün son 10 yılda Avrupa’da doğudan batıya ve kuzeyden güneye büyük bir hızla büyüyor...

FACEBOOK 'AKILSIZ' TELEFONLARA GÖZ DİKTİ

Genişbant bağlantı özelliği bulunan akıllı telefonlarda bolca kullanılan Facebook, pazar payı onlardan çok daha büyük olan ‘normal’ telefonlarda da var olma peşinde. Üreticilerle görüşmeler yapan firma, ‘normal’ telefonlarda yerleşik olarak gelecek, Edge ile bağlanacak.

UÇAKLAR DAHA AZ YAKIT TÜKETECEK

Uçakların rüzgar girdapları kontrol altına alınarak daha az yakıt tüketmeleri ve helikopterlerin de daha sessiz çalışması sağlandı. Bu sayede kaza riski de azalacak...

BOĞAZ'IN AKINTISI ENERJİYE DÖNÜŞECEK

2010'da iş hacmini yüzde 19 büyüten Siemens Türkiye, enerji verimliliği konusundaki yatırımlarına hız verecek. Enerji tasarruf modelleriyle Türkiye'ye 11 milyar TL kazandıran Siemens, Boğaz'daki su altı akıntılarından enerji üretmeyi hedefliyor.

'2500 KÖYE 250 BİN KİTAP' PROJESİ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Denizbank işbirliğiyle yürütülen '2500 Köye 250 Bin Kitap' projesi kapsamında Samsun'da kitap dağıtımı yapıldı.

LİSELİLERDEN DÜŞÜK KOLESTEROLLÜ YUMURTA

2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında faaliyete geçen Manisa Fen Lisesi’nden 6 öğrenci, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gıda Mühendisliği öğretim görevlisi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu’nun önderliğinde  önemli bir projeye imza attı. Önce okulun bahçesinde 120 tavuk kapasiteli çadır kümes kuruldu. Öğrenciler, tavuklara 3 ay boyunca kırmızı havuç posasından oluşan doğal katkı formülasyonlu yem verdi. Tavuklardan her gün alınan 110 yumurta CBÜ’de analiz edildi. Analizlerde yumurta sarılarının daha koyu renk aldığı, kansere karşı etkili minerallerin yoğunlaştığı ve özellikle kolesterolün düşük olduğu belirlendi.