3 Haziran 2010 Perşembe

NAZIM'SIZ 47 YIL

Tam 58 yıl sonra 2009'da tekrar Türk vatandaşlığı verilen, Nazım Hikmet için bugün birçok yerde anma etkinlikleri düzenleniyor.

İstanbul Kadıköy ve Maltepe'de iki şubesi bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi 3 Haziran'da başlayan ve tüm hafta sürecek etkinlikler düzenliyor.

İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ'NE DOĞRU...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding'in ana sponsorluğunda düzenlenen "38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali", 3 Haziran'da başlayacak.

GIDA FİYATLARI ENFLASYONU DÜŞÜRDÜ

Yaz-meyve sebzeleri çıktı, enflasyonun ateşi söndü. Mayıs ayında meyve-sebze fiyatları düşünce enflasyon da geriledi. İstanbul'da tüketici fiyatları 0.64, üretici fiyatları ise yüzde 1.18 azaldı.

OBAMA'DAN MCCARTNEY'E ÖDÜL!

ABD Başkanı Barack Obama, efsanevi Beatles grubunun üyesi Paul McCartney'e pop müziğine katkılarından dolayı yaşam boyu başarı ödülü verdi.

BİR MEŞALE, BİR ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR!


İyi eğitim görmüş nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Türk Eğitim Derneği, "10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye" adıyla bir kampanya düzenliyor.

DOĞANIN YER ALTI SARAYI

Bayburt Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Günaydın, kentin doğusunda şehir merkezine 50 kilometre mesafede bulunan Çımağıl Mağarası'nın 1993 yılında bir çoban tarafından tesadüfen bulunduğunu belirterek, mağaranın incelendikten sonra turizme kazandırılması yönünde görüş bildirildiğini ifade etti.       

TELEFONDAN HIRSIZA ALARM SİNYALİ

Ev telefonunun kullanıcıya daha fazla değer yaratması için yeni ürün ve hizmetlere odaklanan Türk Telekom, güvenlik hizmeti de vermeye başlıyor. Alarm cihazı olan abonelere faturaya eklenecek ayda 9.90 liraya Tepe Güvenlik tarafından hırsızlık gaz kaçağı gibi olaylara karşı güvenlik hizmeti sunacak. Güvenlik hizmeti konusunda mobil cihazlar yerine ev ve iş telefonlarının kullanımını yaygınlaştırmak isteyen Türk Telekom güvenlik hizmetiyle birlikte sabit telefonları vazgeçilmez hale getirmeye çalışıyor. Özellikle yazlık evlerde atıl durumdaki telefonlara da değer katacak kampanya 81 ilde hizmet verecek. Hırsızlığın yanı sıra duman ve gaz detektörleri ile de üst düzeyde güvenlik sağlayan, Tepe Güvenlik'in sunduğu alarm sistemleri, ev ve iş telefonu kullanıcılarının acil durumlarda tek bir tuşla yetkililerin kendilerine ulaşmasını sağlıyor, yangın, ambulans ve panik düğmeleri ile Ev Güvenlik Hizmeti en iyi şekilde hayata geçiriliyor.

ANNE SÜTÜ ALERJİDEN DE KORUYOR

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, çocukluk dönemi besin alerjisi bulgularının yüzde 95 oranında ek gıdaya başlayınca ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Yüksel, besin alerjisinden bir çocuğu koruyan en önemli etkenin anne sütünün kullanılması olduğunu belirterek, "O dönemde sıklıkla inek sütü, yumurta, fındık, fıstık, tahıllar ve balığa karşı besin alerjisi gelişebiliyor" dedi.