26 Nisan 2013 Cuma

128 YILLIK SES KAYDI



ABD’li araştırmacılar, Alexander Graham Bell’in 15 Nisan 1885 tarihinde karton bir diske yüklediği ses kaydını dinlemeyi başardı.

FOALS ONE LOVE'A GELİYOR



Geçtiğimiz haftalarda Blur'u açıklayan Efes Pilsen One Love Festival'de diğer isimler de belli olmaya başladı. İngiliz grup Foals ve Fransız Wax Tailor açıklanan yeni isimler.

BİR SANİYEDEN KISA SÜREDE ŞARJ OLAN BATARYA ÜRETİLDİ



Illinois Üniversitesi araştırmacıları, tarafından üretilen birkaç milimetre genişliğindeki lityum iyon bataryalarla, elektronik cihazların enerji tüketiminde çığır açmayı planlıyor. Mekanik bilimi ve mühendisliği alanında Profesör olan William P. King başını çektiği araştırma ekibi, geliştirdikleri teknolojiyle akıllı telefon bataryalarını, hatta araba akülerini bile bir saniyeden kısa sürede şarj edebileceklerini belirtti.

THY, KUALA LUMPUR SEFERLERİNE BAŞLADI



THY'den yapılan açıklamaya göre, dünyada en çok ülkeye uçan THY, Kuala Lumpur'u 222. uçuş noktası olarak sefer ağına kattı.

HACETTEPELİLERDEN DNA ZİNCİRLİ DÜNYA REKORU



Hacettepe Üniversitesi (HÜ) öğrencileri, 3 bin 34 kişiyle oluşturdukları DNA zinciriyle dünya rekoru kırdı.

İŞTE DÜŞÜNCE GÜCÜYLE ÇALIŞAN TABLET



Güney Kore teknoloji devi Samsung tablet bilgisayarlarda yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Samsung araştırma grubunun amacı beyin gücüyle çalışan bir tablet tasarlamak. Araştırma heyetinin başı olan Insoo Kim, MIT Technology Review isimli internet sitesine yaptığı açıklamada, 'Yıllar önce, telefonu kontrol için bir mini klavyeye ihtiyaç vardı, şimdi ise ses, dokunma, işaret ve göz hareketi yeterli" dedi.

YENİ XBOX 21 MAYIS'TA SAHNE ALIYOR



PlayStation 4 sonrası gözlerin çevrildiği bir başka oyun konsolu Xbox oldu. Microsoft konuya ilişkin değerlendirmesinde merakla beklenen oyun konsolunun 21 Mayıs’ta görücüye çıkacağını bildirdi. Şirketin Facebook ve Twitter üzerinden paylaştığı davetiyelerde etkinlik yeri ve saatine dair detaylar yer alırken, davetiyelerin dağıtımına da başlandığı bildirildi.