14 Şubat 2011 Pazartesi

TÜRKAN SAYLAN’IN HASTANESİ İÇİN GÜZEL HABER

Prof. Dr. Türkan Saylan'ın kurduğu İstanbul Lepra Hastanesi’nin kliğine dönüştürülme kararı iptal edildi.

SEBZE VE MEYVEDE UCUZLUK MÜJDESİ

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Mehmet Çakman, 22 Martta yürürlüğe girecek yeni ''Hal Yasası'' ile pazarcı esnafının da direkt tarladan ve üreticiden mal alabileceğini belirterek, ''Bu sayede meyve ve sebze yüzde 25 daha ucuza satılacak'' dedi.

GOYA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İspanya ulusal sinemasının en prestijli ödülü olan ve 25'incisi bu yıl düzenlenen Goya'da gecenin yıldızı, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil 9 ödül birden alan yönetmen Agusti Villaronga'nın "Pa Negre (Kara Ekmek)" adlı filmi oldu.

GRAMMY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Müzik dünyasının önemli ödülleri arasında yer alan Grammy ödüllerinin 53'üncüsü, ABD'nin Los Angeles kentindeki Staples Center'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede yılın şarkısı ödülünü Amerikalı grup Lady Antebellum "Need you now" şarkısıyla kazandı.

İNGİLİZ OSCAR'I 'THE KING'S SPEECH' FİLMİNE VERİLDİ

İngiltere’nin Oscar’ı sayılan BAFTA ödül töreninde gecenin yıldızı “The King’s Speech” adlı film oldu.

BIRAKMA TEDAVİSİ ALANLARA MÜJDE

Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, sayıları 250 bini geçmemek şartıyla herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak Nikotin Replasman Tedavisi ile Sağlık Bakanlığınca temin edilerek bu sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan ücretsiz yararlanacak.

BATUHAN’IN DİLEĞİNE SİHİRLİ DEĞNEK DEĞDİ

Kendisini, hayata tutunmaya çalışan çocukların dileklerinin gerçekleşmesine adayan Bir Dilek Tut Derneği’nin sevindirdiği son minik, Samsunlu Batuhan oldu.

INTERNET EXPLORER 9 HAZIR

Microsoft, yeni tarayıcısı Internet Explorer 9'un RC sürümünü nihayet indirilmeye sundu. Hem 32, hem de 64 bit Windows'lar için sunulan IE9 RC, beklendiği gibi gelişmiş bir sekme yönetimi, yenilenmiş simgeler ve daha fazla kişiselleştirme imkanı ile birlikte geliyor.