26 Kasım 2012 Pazartesi

ÇÖPTEN ELEKTRİK 20 BİN KONUTU AYDINLATIYOR

Adana'nın merkez ilçesi Sarıçam'da iki yıl önce kurulan tesiste, çöplerin ayrıştırılarak çürütülmesi sonucu elde edilen metan gazından üretilen enerjiyle yaklaşık 20 bin konuta elektrik sağlanıyor.

ASYA PASİFİK'İN EN İYİSİ TEPENİN ARDI

Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, 30'un üzerinde film festivalinde gösterilen 'Tepenin Ardı' 5 dalda aday olduğu Asya Pasifik Film Ödülleri'nde En İyi Film seçildi.

“KOKOÇ” SOĞUK HAVALARIN GÖZDESİ

Kuşburnu meyvesinin kurusundan hazırlanan "kokoç", zengin C vitamini içeriği ile yaklaşan kış mevsimine karşı ilgi görüyor.

İDEFİX SANAL KİTAP FUARI'NDA İNDİRİM VAR

Türkiye'nin en büyük online kitapçısı idefix.com'un artık geleneksel hale gelen 'Sanal Kitap Fuarı', bu yıl 10'uncu kez düzenleniyor. 23 Aralık'ta sona erecek olan ve 81 ilin tamamından sipariş alarak Türkiye geneline yayılan fuarın en önemli özelliği, düzenlediği büyük indirimler. Yazarlardan imzalı kitapların da yer aldığı fuar, yüzde 70'e varan indirimlerle okurseverleri mutlu edecek.
SABAH

WİNNER, YAVRUSU İZMİR'E KAVUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın en renkli üyeleri Begümcan, Winner ve yavru fil İzmir, bu günlerde mutluluk tabloları çiziyor. Türkiye'de dünyaya gelen ilk fil olma özelliği sayesinde tüm ülkenin sevgilisi haline gelen İzmir, nihayet baba şefkatine kavuşmanın sevincini yaşıyor. Fil ailesi, 2011 yılının Şubat ayındaki doğumun ardından ilk kez bariyer olmadan yaşamaya başladı. İzmir, bugüne dek sadece annesinin yanında barınıyor, Winner'in öngörülemeyen davranışları nedeniyle zarar görmemesi için babası ile bir araya getirilmiyordu.

STING, BU AKŞAM İSTANBUL'DA KONSER VERECEK

Efsane müzisyen Sting, bugün İstanbul'da Back to Bass turnesi kapsamında Ataköy Atletizm Arena’da sahneye çıkacak. Sting en sevilen şarkılarını sadece beş enstrüman eşliğinde seslendirecek.

'SİYAH ELMAS' DENİZLİ'DE YETİŞTİRİLECEK

Dünyada ''siyah elmas'' ve ''kralların yiyeceği'' olarak bilinen ve oldukça yüksek fiyalara satılan trüf mantarının Türkiye'deki ilk ormanı Denizli'de oluşturuldu.