17 Ağustos 2010 Salı

'KEY'ZEDELERE MÜJDE

Kurumlardan gelen bilgilere göre vatandaşlık numarası çakışan yaklaşık 200 bin hak sahibinin bilgileri ayıklandı. Böylece hak sahibi sayısı 1.3 milyondan 1.5 milyona yükseldi.

BAZI MÜZELERİN ZİYARET SAATLERİ UZATILDI

Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’nın ziyaret saatleri ramazan dolayısıyla uzatıldı.

'STAR WARS' HAYRANLARINA MÜJDE!

Efsane film 'Star Wars'ın yaratıcısı George Lucas, 6 filmlik serinin Blue-Ray formatında set olarak önümüzdeki yıl piyasada olacağını duyurdu. Ünlü sinema dergisi Empire'ın haberine göre, Amerikalı yönetmen Lucas bunun şerefine de Yıldız Savaşları'nın 6. filmi olan 'Return of The Jedi'den daha önce hiçbir yerde gösterilmemiş filmden çıkartılmış bir sahneyi 'Star Wars' hayranları ile paylaştı.

AVRUPA'DAN İKİ ÖDÜL GELDİ

Varyap Meridian, dünyanın en iyi emlak profesyonellerini tespit etmeyi amaçlayan ve Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri organizasyonunun bir parçası olarak gerçekleştirilen 2010 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında ''Best High Rise Architecture / En İyi Yüksek Bina Mimarisi'' ve ''Best Architecture / En İyi Mimari'' kategorilerinde ödüle değer görüldü.       

İSTANBUL'DA GEÇMİŞE YOLCULUK BAŞLIYOR

Lagari’yi, Hezarfen’i, Al Jazari’yi, Mimar Sinan’ı buluşturarak Bilim ve Teknolojinin 1000 yıllık serüvenini aktaran '1001 İcat Sergisi' İstanbul'da.

LEOPARLAR SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye'den Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Saç' filmi ile ana yarışmada yer aldığı Locarno Film Festivali bitti. Festivalde Altın Leopar En İyi Film Ödülü’nü, Çinli yönetmen Li Hongqi’nin 'Han Jia'(Winter Vacation)adlı filmi aldı.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN 'MÜZİK' İLE UZAKLAŞACAKLAR

Mersin'in Silifke ilçesine göçle gelen ailelerin çoğunlukta olduğu mahallelerde, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan müzikle ulaştırmak amacıyla ''Bana bir nota öğret'' projesi başlatıldı.