7 Mayıs 2012 Pazartesi

"LEYLEK KÖYÜ"

Uluabat Gölü kıyısında bulunan ve ''Leylek Köyü'' olarak bilinen Eskikaraağaç'taki yuvalarına gelen 21 çift leylek, burada üredikten sonra üye sayısı 200'e ulaşacak sürü ile Afrika ülkelerine göç edecek.

BOĞAZİÇİ'NDE TARLA İŞGALİ!

Kampüsün ortasındaki terk edilmiş araziyi tarlaya çeviren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri "Kentte de tarım yapılabilir" diyor.

GELİYOR, GELİYOR, "DÜNYANIN BELGESELİ" GELİYOR!

DOCUMENTARIST - İstanbul Belgesel Günleri, 1 - 6 Haziran'da özel bir programla 5. yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BULUŞ

ABD'de yapılan bir araştırma, bazı kanser türlerinde görülen, kontrol altına alınamayan tümör büyümelerinin nedeninin, daha önce bilim dünyasında kabul gördüğü gibi genetik mutasyonlar değil, hücrelerdeki düşük oksijen seviyeleri olduğunu ortaya koydu.

TAPU DAİRESİNE GİTMEDEN İNTERNETTEN SIRA ALINACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2001’de başlatılan TAKBİS projesi kapsamında yurt genelindeki tüm tapu kayıtları sayısal ortama aktarıldı. Vatandaşlar artık tapu dairelerine gitmeden tapu işlemleri için sıra alabilecekler.

52 YILLIK HASRET SONA ERDİ

2012 Londra Olimpiyatları'na vize alan (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, hem Türk voleybol tarihinde bir ilke imza attı hem de 52 yıldır takım sporlarında olimpiyatlara katılamayan Türkiye'nin bu özlemine son verdi.