21 Mart 2011 Pazartesi

9’UNCU GÜN MUCİZESİ

Japonya’da dün depremin dokuzuncu gününde 80’lik bir büyükanne ile 16 yaşındaki erkek torunu enkazdan sağ çıkarıldı. Evlerinin mutfağında sıkışıp kalan büyükanne, torun, buzdolabındaki yoğurt, kola ve suyla beslenip birbirlerine sarılarak hayatta kalmış.

BİR ANTİK KENT DOĞUYOR

Gaziantep'in Suriye sınırındaki mayınlı saha içinde bulunan tarihi Karkamış Antik Kenti'nde mayınların temizlenmesi çalışmaları tamamlandı.

AÇIK RADYO'DAN 99 SAATLİK ŞENLİK!

Açık Radyo’nun programcıları, dinleyicileri, kültür ve sanat dünyasından destekçileriyle 9 gün boyunca toplam 99 saatlik özel yayınıyla gerçekleştirilen 8. Açık Radyo Şenliği devam ediyor.

SİLİKOZİS HASTALARINA 'SOSYAL GÜVENCE'

Torba Yasada yer alan düzenlemeyle, sosyal güvenlik mevzuatına tabi olarak çalışmayan, sosyal güvenlik kurumlarından ya da yabancı bir ülke sosyal güvenlik kurumundan her ne ad altında olursa olsun herhangi bir gelir veya aylık almayan ve silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az yüzde 15 kaybettiğine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Kurulunca meslek hastalıkları tespiti hükümleri çerçevesinde karar verilen kişilere aylık bağlanması imkanı getirilmesinin ardından mevzuat çalışmaları tamamlandı.

KALP DELİKLERİ AMELİYATSIZ KAPATILIYOR

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni bir ameliyat tekniği uyguladı. Yapılan ameliyat ile kalp deliklerinin ameliyatsız kapatıldığı belirtildi.

NOTRE DAME’IN KAMBURU ADOB İLE BALE SAHNESİNDE

Victor Hugo’nun Notre Dame Katedrali’nden yola çıkarak kaleme aldığı Notre Dame’ın Kamburu, bale sahnesinde. Eser, 24 Mart’ta yapılacak prömiyerle Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ VAKIFBANK

Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Azerbaycan'ın Rabita Bakü takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.