18 Ekim 2012 Perşembe

GÜNEŞ ENERJİLİ ARAÇ TURİSTLERİN HİZMETİNDE

Ege Üniversitesi'nin ürettiği güneş enerjisi ile çalışan yeni araç görücüye çıktı. Üç tekerlekli aracın tanıtımı üniversite rektörlüğü bahçesinde yapıldı. İlk deneme sürüşünü Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz gerçekleştirdi.

ÇOCUKLAR YAZARLARLA BUŞUYOR

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi, 20 – 21 Ekim 2012 tarihilerinde Trump Towers D&R’da gerçekleştireceği çocuk atölyeleriyle birbirinden renkli çocuk kitaplarını minik okurlarıyla buluşturuyor. Yazarların katılımıyla gerçekleşecek atölyelerde yazarlar kitaplarının yaratıcı okumasını yaparken, atölyeler ve söyleşiler, resim ve müziğin dahil olduğu etkinliklerle renklenecek.

ZUBİN MEHTA YÖNETİMİNDE FLORANSA MAGGİO MUSİCALE

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 40. yılında, çağımızın en önemli şeflerinden Zubin Mehta yönetimindeki Maggio Musicale Orkestrası, Güher ve Süher Pekinel'in solist olarak yer alacakları bir konser verecek.

AVRUPALI DİŞ HEKİMLERİNDEN TÜRK İMPLANTI KA’YA TAM NOT

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen 20. Avrupa Osseoentegrasyon Kongresi'ne (EAO) yüzde yüz Türk yapımı diş implantı KA damgasını vurdu.

MAN BOOKER'I İKİNCİ KEZ ALDI, TARİHE GEÇTİ

İngiltere'nin en saygın edebiyat ödülü “Man Booker”ı Hilary Mantel kucakladı. Mantel ödülü iki kere kazanan ilk kadın yazar olmakla kalmadı, aynı zamanda ilk İngiliz yazar unvanını da elde etti.

NOKIA'DAN GÜNEŞLE ÇALIŞAN ŞARJ CİHAZI

Nokia Afrika'nın bazı bölgelerinde elektirğe ihtiyaç duymadan mobil cihazları şarj etme üzerine kurulu bir deneme programı başlattığını duyurdu.

EMEKLİYE ÇİFTE BAYRAM!

Edinilen bilgilere göre, SGK, daha önce aylığı düşük hesaplandığı tespit edilen 2 bin 500 kişiye, emekli olduğu tarihten bu yana eksik ödenen aylık farklarını hesaplarına yatırmaya başladı.

PALAMUT 1 LİRA

Karadeniz'de son yılların en bereketli balık sezonunun yaşanması nedeniyle balıkçı tezgahlarında palamudun fiyatı 1 liraya kadar düştü.