15 Ocak 2013 Salı

2.ULUSAL RAHMANİNOV PİYANO YARIŞMASI



İstanbul'da ilki 2011 yılında düzenlenmiş olan "2.Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması İstanbul 2013" 29 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.
Yarışmayı, Türkiye.Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı , Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu,Türk Rus Kültür Vakfı, Rahmaninov Kültür ve Sanat Derneği’nin organize ediyor. Yarışmaya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarı destek veriyor.

ÜNLÜ SİHİRBAZ İSTANBUL'DA



Bugüne kadar 25 uluslararası ödül kazanan Amerikalı ünlü sihirbaz Jason Andrews Türkiye ’ye geliyor.

KOZMETİK ÜRÜNLERİNE AB AYARI



Kozmetik ürünlerine Avrupa Birliği ayarı getiriliyor. Birliğin 2010 yılında kabul ettiği "Kozmetik Tüzüğü" tüm üye ve aday ülkelerde bu yıl uygulanmaya başlanacak.

NAZIM HİKMET ANILACAK



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının en güçlü kalemlerinden Nazım Hikmet'i, doğumunun 111. yılında özel bir etkinlikle anacak.

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ DİŞ TARAMASI



Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş hekimleri Derneği Başkanı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah'ın öncülüğünde, Kula 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ağız ve diş kontrolü yapıldı.

KÜBALILAR ÖZGÜRCE SEYAHAT EDEBİLECEK



Kübalıların yurtdışı seyahatine gitmeden önce çıkış vizesi ya da yurtdışı davet belgesi almasını gerektiren kanun, pazartesi günü itibariyle yürürlükten kalktı.