5 Mayıs 2014 Pazartesi

SİNEMA SEYİRCİSİ YÜZDE 29 ARTTI



Türkiye'de sinema sektörü yılın ilk 4 ayında 28 milyonu aşan seyirci ve 300 milyon liraya yaklaşan hasılatıyla sektörün büyüklüğü, geçen yılın tamamının yarısını aştı. Box Office Türkiye verilerinden derlenen bilgiye göre, 2009 yılında 36 milyon 904 bin 345 seyircinin gittiği Türkiye'deki sinema salonları, her geçen yıl artan ilgiyle geçen yıl 50 milyon 293 bin 837 izleyiciye ulaştı.

GOOGLE PLAY'DEN TÜRK GELİŞTİRİCİLERE MÜJDELİ HABER!

Türk uygulama geliştiricilerinin Google Play'de para kazanamama sorunu çözülüyor. Müjdeli haber Google'dan geldi...

BİR ZAMANLARIN ANTAKYA’SINA IŞIK TUTAN KİTAP VE SERGİ



İstanbul, Pangaltı’da yeni faaliyete geçen Galeri Birzamanlar’da açılan, Orlando Carlo Calumeno Koleksiyonu’ndan kartpostal, fotoğraf, kitap ve diğer objelerin yer aldığı “Bir Zamanlar Antakya, İskenderun ve Samandağ”sergisinde Antakya, İskenderun ve Samandağ’da Osmanlı döneminde nasıl bir kültürel çeşitlilik bulunduğu ve bunun hangi süreçlerden geçerek silinmekte olduğu yansıtılıyor. Sergide, İskenderun, Antakya, Kırıkhan ve Musa Dağı Ermenilerinin tarihi de yer alıyor.

TOLGA ETİ’DE PORSELEN SERGİSİ AÇILDI



7 Haziran’a dek izlenebilecek olan, 2006 yılında Nilgün Günsür tarafından kurulmuş olan Porselen Sanat Atölyesi'nin bu sergisinde Nilgün Günsür ve Esra Ağel, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ve kültürel değerleri modern bir dokunuşla yeniden canlandırmayı hedefliyorlar.

GOOGLE GLASS TÜRKİYE'DE SATIŞTA



Google'ın uzun süredir beklenen yeni ürünü "akıllı gözlük" Google Glass, Amerika'da piyasaya çıkışından çok kısa bir süre sonra sahibinden.com'da satışa sunuldu.

ANTEP FISTIĞI KABUĞUNDAN ENERJİ



Gaziantep’te, su ve çöpten sonra antep fıstığı kabuğundan enerji üretecek olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaptığı projelerle Türkiye’nin gündemine girmeye devam ediyor.

KAHVE GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR



Her gün sağlık açısından yeni bir faydası keşfedilen kahvenin göz için de yararlı olabileceği ortaya çıktı.

‘ZİAZAN’A JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ



Oyuncu Derya Durmaz’ın yazıp yönettiği kısa film ‘Ziazan’, SEE a Paris - Güney Doğu Avrupa Sinemaları Festivali’nde Jüri Özel Ödülü aldı.

KAYSERİ'DE GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN MANGAL ÜRETTİ



Paslanmaz çelikten üretilen ve güneş enerjisi ile çalışan mangal Kayseri'li bir firma tarafından üretildi. Odun ve kömüre ihtiyaç bırakmayan mangalda sadece ızgara değil, yemek de yapılabileceği söyleniyor. Güneş enerjisi ile çalışan mangalın fiyatı ise 65 Lira.