6 Mayıs 2011 Cuma

VAGONLAR YERALTINA İNDİ

Sürücüsüz kullanım özeliğine sahip son teknoloji vagonların Kadıköy-Kartal Metrosu’na indirilmesine başlandı.Kaynarca’ya kadar uzatılan ve bu yıl sonunda açılması planlanan hattaki 16 istasyonda, 144 metro vagonu hizmet verecek.

'ANAOKULU TV'

Uşak Milli Egemenlik İlköğretim Okulu ana sınıfında bir bilgisayar işletim sistemi şirketi tarafından hazırlanan proje kapsamında, kapalı devre yayın yapan ''Anaokulu TV'' kuruldu.

BARIŞ ORKESTRASI GAZZE'DE

İsrailli orkestra şefi Daniel Barenboim, Avrupalı müzisyenlerden kurulu orkestrasıyla dün, İsrail tarafından ambargo uygulanan Gazze şeridinde bir konser verdi. Bölgede verilen ilk uluslararası klasik müzik konseri olan etkinliği, çoğunluğu öğrenci, yüzlerce Filistinli izledi. İsrail vatandaşlarının Gazze’ye gitmesi yasak olduğundan bölgeye Mısır üzerinden giren Barrenboim, yıllardır müziği İsrail ve Filistin barışı yararına kullanıyor.

2008’de onursal Filistin vatandaşlığını kabul eden Barrenboim, 2005’te Arap ve İsrailli müzisyenlerle Doğu Batı Divan Orkestrası adında bir topluluk kurmuştu. Barrenboim, Gazze Şeridi’ndeki al- Mathaf Kültür Evi’nde verdiği bu konserde ise Berlin ve Viyana gibi Avrupa’nın beş büyük filarmoni orkestrasının müzisyenlerinden kurulu Gazze Orkestrası’nı yönetti. Konser, Daniel Barrenboim’a göre Gazze’nin sanılanın aksine güvenli bir yer olduğunu göstermesi açısından da önemli. Orkestrasının üyelerini “Hem inanılmaz derecede başarılı hem de insaniyeti önemseyen müzisyenler” diye tanımlayan Barrenboim’in Gazze’de konser verme girişimleri daha önce İsrail hükümeti tarafından engellenmişti. Bu yüzden dünkü konser Birleşmiş Milletler’le gizli bir çalışma sonucu gerçekleştirildi.

PANDALARA ÖZEL HASTANE

Çin'de pandaların en çok yaşadığı yer olan Sıçuan eyaletinin Duciang kentinde pandalar için özel kurtarma ve hastalık önleme merkezi yapılıyor.
Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin güneybatısındaki eyalette yapılacak merkez pandalar için hastalık önleme ve kontrol anlamında dünyada bir ilk olacak.

TAZE SIKILMIŞ MEYVE SUYU, KALBE İYİ


Üzüm, kızılcık ve frenküzümü gibi meyvelerin karışımından oluşan taze sıkılmış meyve suyu kalbe iyi geliyor.

İZMİR'DEN DUBLİN'E DİREKT UÇUŞLAR BAŞLADI

Türkiye'nin turizm ve ekonomi merkezlerinden İzmir'le İrlanda'nın başkenti Dublin arasında direkt uçuşlar başladı. TAV Havalimanları tarafından işletilen Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne inen Aer Lingus'a ait Airbus A 320 model uçağın yolcuları çiçekler ve lokumla karşılandı. Törene, Aer Lingus Türkiye Temsilcisi Fly Service CEO'su Gökhan Sarıgöl ve TAV İzmir Genel Müdürü F. Erkan Balcı katıldı. Yaz boyunca haftada iki gün karşılıklı düzenlenecek seferlerin binlerce İrlandalı turisti İzmir'e taşıması bekleniyor.