1 Temmuz 2014 Salı

TOPKAPI SARAYI VE AYASOFYA MÜZESİ’NDE 'AŞK-I NEBİ' SERGİSİ



Hz. Muhammed zamanından günümüze kadar geçen zaman içinde örnekler veren, Kur’an medeniyetinin zirve sanatlarından hat sanatı eserleri, ‘Hicaz’dan İstanbul’a Hz. Muhammed Sevgisi’ temasıyla ‘Aşk-ı Nebi’ sergisi Ramazan ayın boyunca Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

DONİZETTİ KLASİK MÜZİK ÖDÜLLERİ BEŞ YAŞINDA



Andante dergisinin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri 5 yaşında. Bu yıl toplam 11 dalda adaylar belirlendi. Yılın Bestecisi, Yılın Piyanisti, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu, Yılın Oda Müziği Topluluğu, Yılın Opera Solisti (Kadın/Erkek), Yılın Dansçısı (Kadın/Erkek), Yılın Genç Müzisyenleri (30 yaş altı), Yılın Klasik Müzik Etkinliği dallarında toplam 33 kişi, topluluk ve etkinlik arasından en iyiler seçilecek. Bu yılın Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Türkiye’nin en seçkin solistlerinden biri olan keman sanatçımız Ayla Erduran’a sunulacak.

TÜRKİYE METABOLİK CERRAHİ VAKFI KURULDU



Metabolik sendrom hastalığına cerrahi yollarla çözüm getiren metabolik cerrahi ameliyatları hakkında halkı bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı kuruldu.

AKBANK CAZ ÜÇ BÜYÜK İSİM AÇIKLADI



Akbank Caz Festivali’nin bu seneki isimleri arasında Jamie Cullum, Christian McBride Trio ve Kenny Barron & Dave Holland yer alıyor.

ROSKILDE MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI



Danimarka'nın Roskilde kentinde düzenlenen geleneksel müzik festivali başladı.
Sjaelland adasındaki Roskilde kentinde 43 yıldır düzenlenen Roskilde Festivali, bu yıl 29 Haziran-6 Temmuz tarihlerinde yapılıyor.

39 BİLİMSEL PROJEYE BAP’TAN DESTEK



Aksaray'da, kurulduğu günden buyana hızla büyüyen, özellikle son 3 yıl içinde Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden birisi haline gelen ve 2013 University Ranking by Academic Performance (URAP) verilerine göre bu başarısı tescillenen Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), 2014 yılında destek alan bilimsel araştırmaların sayısı 39 oldu.

DERİN SOĞUTMA NAKİL ÖNCESİ ORGAN ÖMRÜNÜ UZATABİLİR



Derin soğutma tekniği ile ısısı düşürülen ve oksijen ile besin aşılanan organların başka bir vücuda nakledilene kadar ömürlerinin uzatılması hedefleniyor.