11 Mayıs 2011 Çarşamba

GOOGLE'DAN MÜZİK HİZMETİ

Google'ın yeni sürprizi 'music beta by Google' sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilebiliyor. Kısıtlı bir süre ücretsiz kullanılabilecek olan hizmet, mobil cihazlarla da etkin senkronizasyon vaat ediyor. Google Music öncelikle web ve Android işletim sistemi 2.2 ve daha güncel versiyonlarıyla çalışan taşınabilir cihazlarda kullanılabilecek.

CANNES FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 64'üncüsü yapılacak olan dünyanın en prestijli film festivali olan Cannes Film Festivali bugün başlıyor.

DOWN SENDROMUNU YENEN OYUN

The Club, daha önce sanatın çeşitli alanlarında denenmiş; ama şimdiye dek tiyatroda denenmemiş bir projeyle sahne yolculuğuna adım attı. Türkiye’de ve belki de dünyada ilk kez down sendromlu bir çocuk profesyonel oyunda başrolde. Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği ve Devlet Tiyatroları rejisörü Murat Atak’ın supervisor görevi üstlendiği ‘Neverland’, distopik dünyada geçen korkutucu bir masal! Gösterinin başrolünde ise Öykü Başar ve Tan Aytıs yer alıyor.

İŞSİZLER BU HABERE SEVİNECEK!


Bu yılın ilk çeyreğinde ihracatçıların yüzde 54'ü üretiminin, yüzde 56'sı ihracattının artığını belirtirken ikinci çeyrek için de beklentiler iyi olunca bu yıl için 200 bin yeni istihdam beklentisi açıklandı.

SABANCI BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Birleşmiş Milletler’in (BM) Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi’ne Türkiye’den imza atan ilk Türk şirketi Sabancı Holding oldu.