17 Haziran 2011 Cuma

BU BAŞARI TÜRKİYE'NİN

Türk araştırmacılar, Bilkent Üniversitesi Yerleşkesindeki Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde (UNAM) maddeyi on milyon kez küçülten yöntemi geliştirerek, dünyanın çevresini dolaşacak binlerce kilometre uzunlukta nanoteller üretti.

"HAYAT" İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Doğa artık tek bir akbabanın, tek bir leoparın, tek bir bozayının kaybolmasına tahammül edebilecek durumda değil. Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bunun için var...

NINTENDO'NUN YENİ OYUNCAĞIYLA TANIŞIN

Dünyanın en çok satan oyun cihazlarının yaratıcısı Japon Nintendo, yeni bir sayfa açtı: Wii U oyun için televizyon bağımlılığını kaldırıyor.

HARBİYE AÇIK HAVA KONSERLERİ BAŞLIYOR

PERA Organizasyon'un düzenleyeceği ''Temmuz Yaz Konserleri 2011'', 8-31 Temmuz tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçıları Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda ağırlayacak.

'ZAZ' TÜRKİYE’YE GELİYOR

Paris sokaklarında 2 arkadaşını da yanına alarak şarkı söyleyerek başladı müzik serüvenlerine. 2 yıl içerisinde internet üzerinden, özellikle sosyal paylaşım sitelerinin de etkisiyle milyonlarca hayran sahibi oldu. Geçtiğimiz yıl da albüm çıkaran bu içten ve bizden biri olan ZAZ şimdi konser için Türkiye'ye geliyor.

UMUTSUZ EV KADINI KALMAYACAK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) uzun süredir işsiz kalan, işgücüne dâhil olmayan kırk bine yakın kadına iş kapısı aralayacak. "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" projesi ile 43 ilde 'iş koçları' eşliğinde yetiştirilecek kadınlara girişimcilik, çocuk/yaşlı bakımı eğitimi verilecek.

KEMER VE AYAKKABI ÇIKARMAYA SON

Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hat Terminal girişlerinde yapılan aramalarda artık kemer ve ayakkabılar çıkarılmayacak. Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu yolcuların şikâyetleri üzerine Temmuz ayından itibaren bu uygulamayı kaldıracak.