1 Mart 2011 Salı

FRANSIZ OSCAR'I ‘İNSANLAR VE TANRILAR’A

Cesar Sinema Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Yönetmen Xavier Beauvois'ın "Des Hommes et des Dieux" (İnsanlar ve Tanrılar) isimli yapıtı, “En İyi Film” ödülünü aldı. Film, 1996 yılında Cezayir'de kaçırılan ve öldürülen Tibetli bir keşişin hayatını anlatıyor.

ALTINDAĞLI KADINLARIN EL ÜRÜNLERİ BM'DE

Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 55. Oturumunda, hayatlarının nasıl değiştiği anlatılan Altındağlı kadınların ürettikleri ürünler, BM Daimi Temsilciliğinde açılan sergiyle izlenime sunuldu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN, HAREKETLİ HAYAT PROGRAMI

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen ''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' kapsamında, Başkentte 24 ilköğretim okulundan seçilen 85 öğretmene yeterli, dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgi verildi.

BORCU OLANLAR İÇİN TARİHİ FIRSAT BAŞLADI

Elektrik, su, vergi, prim gibi yaklaşık 300 kalem borca kolaylık getiren yasada başvuru için tanınan 2 aylık süre başladı.

İLK LOKOMOTİF İNGİLTERE'YE

ABD Şirketi General Electric (GE) ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün bağlı şirketi TÜLOMSAŞ işbirliğinde Avrupa’ya ihraç edilmek üzere üretilen ilk lokomotifin tanıtımı için Eskişehir’de tören düzenlendi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilk etapta 30 lokomotifin GE adına, 20 lokomotifin de TCDD Genel Müdürlüğü için üretileceğini söyledi.

MOTOSİKLETÇİLERE BAHAR BAYRAMI

250 CC'ye kadar olan motosikletlerde özel tüketim vergisi oranı yüzde 22'den 8'e indirilince bayram havası esti. Büyük motosiklet tutkunları ve üreticiler yüzde 37'lik oranın da indirilmesini istiyor.