14 Şubat 2013 Perşembe

ANADOLU ATEŞİ ÇİN'İ YAKTI



Anadolu Ateşi, Çin'in başkenti Pekin'deki Ulusal Büyük Tiyatro Salonunda sunduğu gösteride ayakta alkışlandı, binlerce Çinli müziklere eşlik etti.

Topluluğun baş dansçısı ve hocalarından Can Ocak, Çin'e ilk kez seneler evvel geldiklerini ve Çin Halk Sarayı'nda gösteri yaptıklarını belirtti.
Ocak, Çinlilerin kendilerini sevdiğini kaydederek, bunun Çin'e beşinci seyahatlerinin olduğunu söyledi.
Ocak, Pekin'de dört ayrı gösteri sunacaklarını belirterek, gösterilerinin cuma gününe kadar süreceğini aktardı.
Bu programlardan önce Çin Merkez Televizyonu CCTV'de bir gösteri yaptıklarını belirten Ocak, Çin'e 70 kişilik bir ekiple geldiklerini anlattı.
Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür Müşaviri İlknur Yiğit de Anadolu Ateşi'nin Çin yeni yılının ilk gecesinde CCTV'de gösterilmesinin önemine işaret ederek, bu gösterinin ülkede yüzlerce milyon kişi tarafından izlendiğini belirtti.
CCTV'deki gösterinin, Türkiye açısından büyük bir tanıtım ve reklam değeri olduğunun altını çizen Yiğit, televizyonun yayınında Anadolu Ateşi'nin tek gösterilen yabancı grup olduğuna işaret etti.
Yiğit, 800 milyon kişinin izlediği belirtilen televizyondaki canlı yayının Anadolu Ateşi'nin Pekin'deki gösterilerine ilgiyi artırdığını sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder