19 Ocak 2011 Çarşamba

ERKEN DAVRANANA YÜZDE 40 İNDİRİMLİ TATİL

İç turizmi canlandırmayı, vatandaşlara avantajlı ödeme sağlamayı ve Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşullarıyla seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi amaçlayan ''Erken Rezervasyon Kampanyası'', Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED'in önderliğinde 20 Ocakta başlıyor.      

KAPALIÇARŞI YENİLENİYOR

İstanbul İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 1980 yılında küçük bir bakımdan geçen tarihi Kapalıçarşı, yenilenerek ilk günkü görüntüsüne kavuşacak. Toplam 14 milyon 833 bin TL proje bedeli ile bu yılın sonuna kadar restore ve renove edilecek çarşının, 550 yıl öncesindeki orijinal görüntüsüne kavuşturulması planlanıyor.

16 SAAT TOPRAK ALTINDA KALDI

Sel baskını ve toprak kaymalarında yaklaşık 700 kişinin öldüğü Latin Amerika ülkesinde yağışlar azaldı, ancak birçok bölge hala çamur altında. Görevliler son olarak, 16 saat 4 metre derinliğindeki çamur deryasının içinde kalan bir kişiyi kurtardı.

25 ÜLKEDEN 255 FİRMA, İSTANBUL DERİ FUARI'NDA

5. İstanbul Deri Fuarı, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açıldı. 25 ülkeden 255 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı fuarın açılışında konuşan Çağlayan, deri söktörünün AR-GE, inovasyon ve marka kavramlarını destekleyerek çok daha büyük hedeflere ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ÇELİKTEN DAYANIKLI CAM

California Teknoloji Enstitüsü ve Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı'nın ortaklaşa çalışması, dünyanın en güçlü maddesini ortaya çıkarttı. Üstelik bu madde bir cam. Araştırmanın lideri Robert Ritchie bu camın çelikten bile daha güçlü ve dayanıklı olduğunu söylüyor.

DÜNYANIN EN DERİN NOKTASINA YOLCULUK

Bilim adamları dünyanın en derin noktası olan Büyük Okyanus'un batısındaki Mariana Çukurluğu'nu keşfediyor.

HER VATANDAŞA 3559 DOLAR VERİLECEK!

Kuveyt yönetimi 1 milyon vatandaşına bağımsızlığının 50. yıl dönümü nedeni ile 3559 dolar ve ücretsiz yiyecek kuponu verme kararı aldı.

VİZESİZ RUSYA NİSAN'DA

Rusya ve Türkiye arasında vizesiz dönemin başlaması için önemli bir adım daha atıldı. Bir aksilik çıkmazsa vizesiz seyahatlerin Nisan ayında başlayabileceği belirtiliyor.