30 Ekim 2010 Cumartesi

BOĞAZ'DA GÖRKEMLİ KUTLAMA

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 87. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda yaklaşık yarım saat süren havai fişek gösterisi yapıldı. Yurttaşlar Ortaköy ve Beşiktaş sahiline buluşurken Dolmabahçe Sarayı'nda da bir resepsiyon düzenlendi.

HAVUÇ, FELÇ TEHLİKESİNİ AZALTIYOR

Uzmanlar, havucun süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, kabızlığı giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici bir sebze olduğunu kaydetti.

KEY ÖDEMELERİNDE MÜJDELİ HABER

4. KEY ödemesinin bir ay erkene alınarak Kurban Bayramı'na yetiştirilmesine çalışılıyor.

ZEYTİNBURNU'NA ORGANİK PAZAR

Zeytinburnu Organik Halk Pazarı, 30 Ekim cumartesi günü açılıyor. Zeytinburnu Belediyesi, Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği ve Ekolojik Üreticiler Derneği'nin işbirliğiyle organize edilen pazar İstanbulluların sağlıklı ve güvenilir gıda ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım olacak.

İFSAK FOTOĞRAF GÜNLERİ'NDE BULUŞALIM!

İFSAK 22. İstanbul Fotoğraf Günleri, Sony’nin ana sponsorluğunda 1 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında yapılacak. “Buluşmalar” temasıyla düzenlenecek etkinlikte 14 sergi, 3 gösteri, 4 söyleşi, 1 atölye ve 2 İFSAK geleneksel etkinliği yer alacak.

MALATYA'DA GERİ SAYIM BAŞLADI

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, dünya sinemasının komedi filmlerini Türkiye'de buluşturacak.

HÜRKUŞ, 2011'DE HAVALANACAK

Türk başlangıç ve temel eğitim uçağı (Hürkuş), 2011'de gökyüzüne merhaba diyecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından geliştirilen Hürkuş, özgün bir eğitim uçağı olarak tasarlanıyor. TAI'den verilen bilgilere göre Hürkuş, eğitim uçakları kategorisinde dünyadaki en üst düzey projelerle eşdeğerde olacak. Uçağın parça üretimine 2009'da başlandı. İlk uçuş ve testlerin ardından 2013'te uçağa Avrupa Havacılık Otoritesi'nden sertifika alınması planlanıyor.

YOUTUBE YASAĞI KALKIYOR

Yaklaşık 2.5 yıldır kapalı olan Youtube açılıyor. Merkezi Almanya’da bulunan ve sahiplerinin Türk olduğu ILS adlı şirket Youtube’ta Atatürk’e hakaret edilen 4 görüntünün önce içerik sahibi oldu, sonra yayından kaldırdı.

TÜRK TELEKOM AYDA 640 AĞAÇ KURTARIYOR

Türk Telekom, Genel Müdürlük binaları ve 12 bölge müdürlüğüne bağlı ofislerde kullanılan kâğıtların geri dönüşüm mekanizmalarını kuran Türk Telekom, ayda ortalama 40 bin kilogram kağıdı geri dönüşüme kazandırarak her ay yaklaşık 640 ağacı kesilmekten kurtarıyor.

ANTALYA'DA KUM HEYKEL FESTİVALİ 21 KASIM'DA SONA ERİYOR

Haziran ayında gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali çerçevesinde sergilenen kum heykeller, son günlerdeki olumsuz hava koşulları ve sağanak yağışlarla birlikte ilginç görüntüler oluşturdu. Festival, 21 Kasım'da sona eriyor.