12 Ağustos 2010 Perşembe

HUBER KÖŞKÜ RESTORE EDİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde bulunan Huber Köşkü, Av Köşkü ve çevresindeki diğer tarihi yapılar restore ediliyor.

1. ULUSLARARASI GENÇLİK ORKESTRALARI FESTİVALİ

Sabancı Vakfı'nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), ilk konserini 18 Ağustos'ta Aya İrini Müzesi'nde verecek.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''1. Uluslararası Gençlik Orkestraları Festivali'', genç müzisyenlerin yüksek kalitede konser verme kapasitesini geliştirmeyi ve onların klasik müzik birikimlerini artırmayı amaçlıyor.

ERZURUM'DA DAR GELİRLİ AİLELERE SICAK YEMEK YARDIMI

Erzurum'da dar gelirli ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) sıcak yemek yardımında bulunulurken, Ramazan'ın ilk gününde Vali yardımcısı Mehmet Gök, kendi elleriyle yemek dağıtımı yaptı.

OTİZM TEŞHİSİNDE YENİ YÖNTEM

İngiliz bilim adamları otizmi önceden ve yüzde 90 kesinlikle teşhis edebilen bir beyin taraması yöntemi geliştirdi.

KURAN’IN İLK NÜSHALARI İLK KEZ İSTANBUL'DA

Türk İslam Eserleri Müzesi’nin envanterine kayıtlı elyazması Kur'an-ı Kerim ve cüzlerin büyük bölümü, indirilişinin 1400. yılında ilk defa sergilenecek. 5 Eylül - 1 Aralık 2010 tarihleri arasında görülebilecek sergi, Türkiye'de ilk ve dünyada da sayılı sergiler arasında yer alacak.

11 BİN YILLIK EV KEŞFEDİLDİ

İngiltere'nin en eski evi keşfedildi. York ve Manchester üniversitelerinden bir ekibin bulduğu daire biçimdeki evin, İngiltere'nin kuzeydoğusundaki Star Carr'da, eski bir gölün yanında olduğu bildirildi.

VODAFONE’DAN İMSAKİYE UYGULAMASI

Vodafone, Ramazan ayı için özel bir uygulama ile iftar, sahur ve namaz saatlerini içeren imsakiye bilgilerini anında cep telefonu kullanıcılarına sunuyor.

100 YIL YETECEK GAZ REZERVİ!

Güney Kıbrıs adına, Güney Kıbrıs-İsrail arasındaki deniz bölgesinde petrol ve doğalgaz yatakları araştırmasını üstlenen ABD’nin “Nobel Energy” şirketinin, sözde Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde bulunan 12. parselde, Kıbrıs’ın ihtiyaçlarını 100 yıl karşılayabilecek doğalgaz yatakları tespit ettiği iddia edildi.

ASLANTEPE HÖYÜĞÜ'NDE KAZILARA 18 AĞUSTOS'TA BAŞLANACAK

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay kazılarla ilgili verdiği bilgide, "İtalya Roma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Marcella Frangıpane başkanlığındaki ekip tarafından yapılan kazıların bu yılki bölümü 18 Ağustos'ta başlayacak. 16 Ağustos'ta Malatya'ya geleceklerini bildirdiler. Bu yılki kazılar 15 Ekim'e kadar devam edecektir" dedi.

Aslantepe Açık Hava Müzesi ile ilgili çevre düzenlemesinin yapılacağını bildiren Özbay, çevre düzenlemesinden sonra bu yılın sonuna kadar Aslantepe Açık Hava Müzesi'ni açmayı planladıklarını kaydetti.

MALATYA GÜNCEL